ATMEGA32 port imput pin output
Moderátor: Moderátoři
- xxxEDISONxxx
- Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...
ATMEGA32 port imput pin output
Mám dva problémy jak naprogramovat v bascomu načítání logického stavu z jednotlivého pinu do proměnné bez použití podmínky (chci to z důvodu rychlosti if je moc pumalé)
a za druhé nepovedlo se mi u tohoto procesoru oživit na jednom poru např. 7pinů jako output a jeden jako imput
u procesotu to 8535 č.2 normálně funguje ...
poradí někdo? děkuji
- xxxEDISONxxx
- Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...
- xxxEDISONxxx
grf vypadá takto toto potřebuju ubsloužit do proměnné bez použití if i2s na to znásilnit nejde (asi).
- xxxEDISONxxx
Re: ATMEGA32 port imput pin output
xxxEDISONxxx píše:Ahoj,
Mám dva problémy jak naprogramovat v bascomu načítání logického stavu z jednotlivého pinu do proměnné bez použití podmínky (chci to z důvodu rychlosti if je moc pumalé)
a za druhé nepovedlo se mi u tohoto procesoru oživit na jednom poru např. 7pinů jako output a jeden jako imput
u procesotu to 8535 č.2 normálně funguje ...
poradí někdo? děkuji
Takže postupně:
jak nastavit vstup a výstup -
třeba takhle...
Config Pinb.0 = Output
Config Pinb.1 = Output
Config Pinb.2 = Input
Config Pinb.3 = Input
Pinb.2=1 - pokud tam chceš pull-up odpory na tom vstupu
A jak zjistit stav pinu pomocí if.. to nevím co znamená, ale např.:
dim a as bit
a=pinb.1
- tak v proměnné A budeš mít stav na pinu B.1
...
- xxxEDISONxxx
Config Pinb.1 = Output
Config Pinb.2 = Input
Config Pinb.3 = Input
takhle jsem to měl ale bylo to mrtvý tahat na portu za jednotlivý piny mi prostě nejde.Jde celý port nastavit buť jako out nebo in.Je to nějaký bordel v bascomu??? nebo co
a=pinb.1
takhle jsem to taky přesně měl ale nechodilo to tak proto se ptám tet to mam takto
část podprogramu
'D11
Reset Porta.2
If Pinc.0 = 1 Then
Pozice = Pozice + 1
End If
Set Porta.2
xxxEDISONxxx píše:Config Pinb.0 = Output
Config Pinb.1 = Output
Config Pinb.2 = Input
Config Pinb.3 = Input
takhle jsem to měl ale bylo to mrtvý tahat na portu za jednotlivý piny mi prostě nejde.Jde celý port nastavit buť jako out nebo in.Je to nějaký bordel v bascomu??? nebo co
a=pinb.1
takhle jsem to taky přesně měl ale nechodilo to tak proto se ptám tet to mam takto
část podprogramu
'D11
Reset Porta.2
If Pinc.0 = 1 Then
Pozice = Pozice + 1
End If
Set Porta.2
Nevím v čem máš bordel, ale mě to funguje bez problémů. Jak nastavení jednotlivých pinů na vstup a výstup najednou, tak přiřazení hodnoty do proměnné. Hledej, někde máš chybu... nebo sem dej delší výpis, z těch pěti řádků toho moc nepoznám. Tohle velmi snadno otestuješ pomocí tlačítek například...
- xxxEDISONxxx
- xxxEDISONxxx