Kombo LG RC185

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
veny

Kombo LG RC185

#1 Příspěvek od veny »

Ahoj. Mám na opravu tohle vhs, dvd rec kombo.Závada ze dne na den,před tím bez problémů. Na displeji po zapnutí jen dokola open a read. Jinak nereaguje na žádný tlač.,jen jde vypnout a zapnout. S šuplíkem ani necukne. Pokud dám ručně disk, laser rozsvítí, motor spindl roztočí ale nenačte. Nevim jestli se s tím dá pohnout. Pokud má někdo nápad,tak dík. :oops:
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od durkovic »

zdravím, čo zdroj a jeho vystupne napätia ? tipnem si pokles na 5V alebo 3.3V vetve (ak ju pristroj má) . skontorolovať pokles napätí pri zapnutí preventivne vymeniť Cčka na sek strane
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

včera jsem řešil samsunga se stejnou závadou , nešel otevřít nereagoval na tlačítka , nakonec za to mohl spindle motor , nějak to mají ošetřené, že pokud není v pořádku tak prostě nic nefunguje.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Co tlacidla na prednom paneli?
veny

#5 Příspěvek od veny »

Zdroj, spindl motor ok. Nevim co dál :cry: Asi půjde do šrotu.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Co tlacidla na prednom paneli?
veny

#7 Příspěvek od veny »

rnbw píše:Co tlacidla na prednom paneli?

Ty jsou taky ok :cry:
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lukas-Peca »

Kdyby snad někdo ještě opravoval tento 11 let starý přístroj a setkal se s podobnou závadou jako v prvním příspěvku, pak ať zkontroluje koncové spínače v DVD mechanice. Dají se celkem snadno rozebrat, bývají zoxidované. Ve videu bývá zoxidovaný mode switch.

Já jsem tohle kombo dostal jako nefunkční, že si ho mám spravit. Jen chaoticky otevíralo a zavíralo šuplík, VHS vytáhlo pásku a pak vyhodilo kazetu. Po provedení zmíněných zásahů přehrávalo DVD i VHS, ale na DVD po 15-30 minutách chodu úplně vytuhlo, jako při pauze, nereagovalo na ovládací prvky. Vyměnil jsem malé elyty ve zdroji kolem lineárních stabilizátorů 2,5V a 3,3V a zdá se, že to pomohlo. Ty stabce jsou tam celkem čtyři a topí jak pětník. Výstup 2,1V se získává sražením z 2,5V pomocí obyčejné diody, za ní pak už žádný elyt nebyl, radši jsem tam přidal 220u.

Neměl by někdo ovladač? Je to typ 6711R1P107H.
starecd

#9 Příspěvek od starecd »

Já mám recorder Philips VHS+DVD, taky se mi párkrát stalo, že video vyplivává kazetu, párkrát jsem to zopakoval a kazeta funguje. Je asi nutné občas s ním "hýbnout". Co se týká DVD, je možné, že bude "napučený" některý kondík ve zdroji, jediná možnost zkontrolovat. Stejně tam dávají poddimenzované.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lukas-Peca »

Elyty jsem měřil na ESR, ty malé byly trochu horší, ale úplně špatný nebyl ani jeden.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Lukas-Peca »

Tak kombo už některé disky přehraje dobře, ale občas se u nějakého kousne a zcela vytuhne, a to vždy na stejném místě záznamu. Přehrávám origo lisované disky, které jiné přehrávače bez problému zvládají. Vypadalo to, že má problém s dvouvrstvými disky, ale některé přehraje v pořádku.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “