Zkoušel už někdo vyměnit laserovou diodu v CD přehrávači? Jde mi konkrétně o mechaniku CDM 4/25 Philips. Po prostudování mechaniky by stačilo odpájet ohebný vodič, diodu vyjmout, dát novou a znovu zapájet. Dioda má fixovanou polohu, nejde s ní otáčet ani posouvat. Možná jen dostavit proud na desce elektroniky. Dá se někde tato dioda koupit? Dík za názory.
Tak nezbývá, než prozkoumat dostupné laserové diody, udělat přípravky na mechanické seřízení takové mechaniky... servisem CDM4/19 až 25 by se mohl někdo klidně živit
Je to TESLA (Philips) MC911. Mám ho ve své sbírce. Něco jiného je to dělat na kšeft, to by musela bý určitě nějaká měřící stolice. Jinak s diodama taky nevím, kde koupit a hlavně jaké typy. Chci koupit nějakou rozumně drahou optiku od Philipsu a diodu z toho vykuchat.
Mám taky několik CD a DVD přehrávačů s odešlou diodou. Dokud nepůjde sehnat náhradní diodu za pár korun, opravdu nemá cenu přístroje opravovat. Nehledě na to, že vývoj jde mílovými kroky dopředu a staré přehrávače neumí nic přehrát.
MC 911 je ve sbírce, má pro mě historickou hodnotu. Snažím se ho opravit dokuď to jde a už dnes náhradní mechanika je dost drahá. Není určen pro běžné používání.