Mražák na nízký tarif
Moderátor: Moderátoři
Quest píše:Klimatické třídy jsou tu hlavně proto, aby někdo nepostavil lednici někam do sklepa (za účelem úspory el.), kde je sedm stupňů, tam mu potom ta lednice nebude vůbec fungovat !
Je zajímavé, že mi mrazák v neobydlené a nevytápěné místnosti
(ted přes zimu + 5 st. Celsia ) funguje perfektně. Kompresor u něj zapíná
cca polovičně, než v létě, když je v místnosti + 25 st. C .
- Quest
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Jinak pokud budu mít jen ledničku (pouze prostor chladící, ne mrazící) umístěnou ve sklepě se 7°C a nesepne se nikdy termostat, tak bych rozhodně neříkal, že nebude fungovat, to je jako říct, že mi nefunguje přímotop protože se v létě nespíná.
A to znáte, jak se ve Zlatých Moravcích rozlítnou dveře na obchodním a vrazí tam referent s rukama nad hlavou a huláká:
"Veškerou produkci za příští pětiletku jsem prodal NA EXPORT!"
Vedoucí se přes brejle koukne jak vejr a zabrblá:
"A můžeš mi říct kam budem ty naše lednice vyvážet?"
"Do Grónska!"
Velký divení a ťukání si po čele, co je to za pitomost, dokud referent neprohlásí:
"Všecky Eskymáky jsem přesvědčil, že pro ně bude daleko příjemnější spát v naší ledničce při trvalý teplotě +5°C než v iglů, ve kterým je -20°C!!!"
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
Nevím, zda se níže napsaný poznatek dá aplikovat na lednice:
V době, kdy Brno provozovalo železniční vozy Aee z klimou (Fy Techklima), nám bylo zděleno, že nesmíme zkoušet kompresor pokud je venku méně než 5°C. Jako důvod nám bylo řečeno něco o špatném oběhu oleje v chladícím okruhu.
Jde o to, že olejové páry z kompresoru (každej pístovej kompresor plive nějakej olej) jsou nějak chladivem přenášeny skrzevá celej systém, a pak se srazí zpět v nádobě kompresoru. Ten olej asi tekutý chladivo váže na sebe a pak, až se z něj stane plyn, olej se usadí.
Něco o tom se píše i zde v reklamním prospektu:
http://www.fuchs-oil.cz/images/stories/file/propagace/Reniso.pdf