Narazil som na dosť zaujímavý problém. Upravil som si pripojenú schému podľa svojej potreby. Rozdiel proti originálu je že triak spínam cez dva tranzistory, každý priamo napojený na výstup príslušného časovača (čo mi umožňuje použiť doplnkové funkcie) a mierne som upravil hodnoty súčiastok. Celý upravený odpaľovač som postavil na skúšku v kontaktnom poli. Všetky funkcie v ňom idú ako majú. To isté zapojenie som postavil na plošnom spoji, použil presne tie isté hodnoty súčiastok a na moje veľké prekvapenie mi nejde funkcia s predbleskom. Prvý časovač z nejakého dôvodu okamžiťe aktivuje druhý časovač už predbleskom a tým odpáli externý blesk.
556 sú nové - úplne rovnaké, hodnoty napätia na jednotlivých pinoch ako aj v jednotlivých častiach oboch obvodov či už v kľude, alebo v akcii sú rovnaké. Celé som to prekontroloval už x-krát, všetko je zapojené správne. V čom môže byť problém že obe zapojenia reagujú rozdielne? Stalo sa vám už niečo také?
Funkcia predblesku pre mňa nie je prvoradá, skôr len okrajová, ale zaráža ma to. 556ku nemám v pätici, aby som ju skúsil nahradiť. Z priestorových dôvodov je natvrdo a ešte aj zo strany spojov
Jediný rozdiel je, že v hotovej verzii mám použité aj miniatúrne rezistory a iný druh kondenzátorov, čo ale nemôže byť príčinou.