[Vyřešeno] Tesla BM566A - tlustá stopa

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
milan222

#16 Příspěvek od milan222 »

EKKAR píše:Čuchám-čuchám TEPLO! Rozdeklovaný se to neprojeví, protože se to dobře chladí - jak to zadekluješ, začne se to ohřívat a máš to z5! Vem horkovzdušku, nastav ji na nejnižší teplotu (kolem 60-80°C) a co nejtenčím proudem vzduchu ohřívej postupně všechna podezřelá místa - kondíky, polovodiče... Někde se to projevit musí...

takhle me blbl monitor... spadly na nej papiry, a rozsypacal se z tepla obraz... ale zajimavy je, ze TV tesla merkur prehozena dekou vydrzi jet i pul dne... holt tesla... ale u mericich pristroju je vetrani taky potrebne... nacaty polovodic je nachylny na teplo... alespon u me to tak bylo...
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Mrkva

#17 Příspěvek od Mrkva »

Jo, to jsem si taky říkal - jenže jak si tak zpětně uvědomuj, ten oscík stál odkrytovaný asi 10cm od sáaljícího topení (40-50°C) - nicméně, až se dostanu domů, určitě to s tou horkovzduškou zkusím. Díky za tip.
milan222

#18 Příspěvek od milan222 »

Mrkva píše:Jo, to jsem si taky říkal - jenže jak si tak zpětně uvědomuj, ten oscík stál odkrytovaný asi 10cm od sáaljícího topení (40-50°C) - nicméně, až se dostanu domů, určitě to s tou horkovzduškou zkusím. Díky za tip.

i blbej rezistor ti klidne dokaze vytopit 90°C, a to je u nekterych poloviodicu smrt...
kryt pristroje muze mit 60°C ale vevnitr klidne 80°C kryt se chladi vzduchem proudicim okolo, ale vevnitr nic nekoluje...
PS: zkus do toho nalit tekuty dusik :lol:
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Mrkva

#19 Příspěvek od Mrkva »

Nojo, ale rezistor se tam snad žádného polovodiče nedotýká :)
Ohledně toho rozdílu teplot - taky se mi to až tak nezdá, jelikož v tom krytu jsou poměrně velké větrací otvory. Tekutý dusík by se taky pár součátkám nemusel líbit (zvlášť IO). O víkendu zkusim tu horkovzdušku :)
Mrkva

#20 Příspěvek od Mrkva »

Omlouvám se že hrabu ven staré vlákno, ale třeba to někomu pomůže. A asi si zasloužím ocenění "slepýš".
Před rokem jsem to vzdal a znova na to kouknul až dneska. A sáhl jsem na první věc kterou jsem nezkontroloval - kablík vertikální zesilovač -> synchronizační zesilovač. Samozřejmě studeňák, už to fičí!
Díky všem za pomoc!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“