SANYO CE28CN6, šasi EB6-D - schéma

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od otakarv »

Možná tímto chtěl docílit,aby mu v té telce nevrčelo. :nevim:
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Ak rovnakym sposobom opravuje auta, tak dakujem pekne..
ondra_Ch

#18 Příspěvek od ondra_Ch »

Ono z něj ještě vypadlo, že zapoměl na šroubek, který drží zadní dekl za flyback trafo a jak se do toho snažil dostat tak nalomil plošný spoj, takže gumička v to byla nevině :)

Bohužel mám problém, že obraz je poduškovitý.
Průběh napětí na výstupu EWout TB1251 je v pořádku. Vyměnil jsem skoro vše kolem Q461, včetně jeho samotného. Cívky L461 a 462 jsou vizuálně v pořádku, není na nich vidět tepelné namáhání...
Přílohy
Schránka-1.jpg
(105.88 KiB) Staženo 159 x
kokun

#19 Příspěvek od kokun »

ondra_Ch píše:Ono z něj ještě vypadlo, že zapoměl na šroubek, který drží zadní dekl za flyback trafo a jak se do toho snažil dostat tak nalomil plošný spoj, takže gumička v to byla nevině :)

Bohužel mám problém, že obraz je poduškovitý.
....

Tak, buď jsi ještě nějakou trhlinu neobjevil, nebo tam už něco v tom "obv. kor. ) (" odešlo, v důsledku těch trhlin, které jsi už opravil :cry:
Pokud je současně ten obraz i úzký (cca 2/3 z celk. šířky), zkratuj diodu D434/ERB44-04 - obraz se musí roztáhnout. Pak bude zase hodně široký (poduška samozřejmě zůstane) - ale prověříš alespoň diod. modulátor. Mohou být taky vadné kondy v tom diod. modulátoru.

Ještě že je ten tvůj bratr pouze automechanikem, nevím, jak by to dopadlo, kdyby byl třeba kameníkem :roll:
Honza - kokúň

#20 Příspěvek od ondra_Ch »

Obraz je normálně přes celou obrazovku, jen je uprostřed prohnutý.
masar

#21 Příspěvek od masar »

kokun píše:...Pokud je současně ten obraz i úzký (cca 2/3 z celk. šířky), zkratuj diodu D434/ERB44-04 - obraz se musí roztáhnout. ...

Asi jsi myslel D439, :wink:
ondra_Ch píše:Obraz je normálně přes celou obrazovku, jen je uprostřed prohnutý.
Jednak nevíme, kam je prohnutý a druhak by uprostřed prohnutý být neměl. Poduškovitost je deformace na okrajích obrazovky. :wink:
kokun

#22 Příspěvek od kokun »

Sorry - jak jsem už myslel na typ diody ERB44, tak jsem tu 4-ku "vpálil" i do pozice :cry: - samozřejmě jsem měl na mysli D439

masar píše:
ondra_Ch píše:Obraz je normálně přes celou obrazovku, jen je uprostřed prohnutý.
Jednak nevíme, kam je prohnutý a druhak by uprostřed prohnutý být neměl. Poduškovitost je deformace na okrajích obrazovky. :wink:

A tímto ondra_Ch zase určitě myslel, že svislice (nejvíce okrajové) jsou prohnuty ke středu (nikoliv, že je prohnutá "střední svislice") - typická poduška.

Pokud je ale obraz "přes celou obrazovku" (a není zúžený: zleva i zprava), ať zkusí, zda by "šel regulovat" v S.M. - i když by to neměla být sw. závada :wink:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“