příjímač GOSAT špatná identifikace družice
Moderátor: Moderátoři
příjímač GOSAT špatná identifikace družice
ďík za rady
zvaty píše:Takže všechny standartní sat. přijímače fungují s touto zavádějící informací o jménu družice?
Ty to stale nechapes! Pokud na jakekoliv jine druzici je jakakoliv stanice se stejnym TP, tak ji to samozrejme indikuje. Tvuj satelit neni vadny ani v nem neni chyba. Chce to jen trochu cviku a treba si predladit prijimac jiz na nastavene parabole a pak to jde samo.
Já mám problém opačný zaměřuji totiž parabolu.
zvaty píše:Myslím že to už teď chápu. Ale potom si myslím, že když v Menu je funkce nastavení anteny a nastavuji ji např. Astra 3A tak musím zvolit takový transpondér, který okolní družice nemají a až potom je to nastavení pravdivé. Pokud zvolím nějaký společný transpondér, tak mi ukazuje přijímač v podstatě mylnou informaci (buď Astra, ale klidně i jiná družice). Zdůvodnil jsem si to správně?
Já mám problém opačný zaměřuji totiž parabolu.
Jo ted jsi uderil hrebicek
V první řadě musí osa otáčení paraboly ukazovat na Polárku. Potom si na parabole vyznačíš střed a od konvertoru k středu horního okraje paraboly natáhneš silnější špagát. A podle stínu toho špagátu protínajícímu střed zjistíš azimut z ostatních veličin - polohy, datumu, času.