TV OTF 4471A - VN trafo vadné
Moderátor: Moderátoři
TV OTF 4471A - VN trafo vadné
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
http://www.eserviceinfo.com/equipment_mfg/OTF_2.html
Bude to někde v první desítce, tuším 9 (podle pořadového čísla).
www.sigmaphon.cz
To bys ale napřed musel vědět, že na C471 extra manuál nebyl vydaný!!!!!!!!!!!
Navíc byly 2 verze C471 - stará verze bez optronu (ve zdroji), nová - s optočlenem
Stará verze se opravuje podle doku na C466, 467, 468
Nová, podle doku C472, 474
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
Re: TV OTF 4471A - VN trafo vadné
Duvsan píše:.... Vedľa neho na pozícii XT202 je bastlené (predo mnou už niekto majstroval). ....
A co tam může být bastlené, když XT202 je obyčejná blbá propojka (jumper)
Stáhni si ten servismanuál a budeš to tam mít i s DPS a máš to všechno "černo-zelené na bílém"
Duvsan píše:Trafko je KO, je na ňom prasklina. Je otázkou, či predtým nebolo menené a teda aké tam bolo pôvodne (bolo zo spodu spájkované). .....
Po letech (u orig. DST xxxx ) žádné překvapení (a z praskliny to "střílí na ten vedlejší ellyt, zapájený "na štorc")
I tak tam bylo dlouho, pokud je to tedy to DST xxxx.
A pokud je tam jiné, tak podle toho poznáš, jestli snad už bylo měněné
A ďakujem.
P. Kokúň, moc, moc dík za to poučení. Nejsem profi, hodně toho nevím. Teď se už s tím poperu. Tu stránku znám.
Ve zdroji to má optron.
Na XT202 mám cívku, jejíž jádrem je nějakej odpor a pod tou cívkou, paralelně, je zapájenej taky odpor, jenž je černej a zlomenej.
Ta prasklina na trafu je v části, kde je potisk, při pohledu zezadu na pravém boku.
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
http://www.hrshop.es/index.php?command= ... HR8002.gif
Jinak televizi jsem prozatím odložil, vrátím se k ní později. Zatím prosím, kde kouknout ten proud. Jinak prozatím děkuji.
A nemohol by si aspon raz tam dat take trafo ake tam patri?
Nech sa tu o chvilu neriesi obrazovka, RGB, vertikal, budenie, ....
Ved si to trafo ktore mas nechaj do OVP.
Alebo dnes do OTF das trafo z OVP.
O tyzden do OVP das trafo z Thomsonu.
O dalsi tyzden do Thomsonu das trafo z Grundig.
Potom do Grundig das trafo z OTF.
....................
Burajko píše:Toto zas bude vlakno ,vlaknite...
A kdo ho natahuje - no, náš experimentátor Duvsan:
Duvsan píše:Tak dočítal som sa, že nie HR8044, ale HR8002. Mal by som mať HR8020, podľa porovnania by mal sedieť, až na pin 2, budem musieť upraviť (vymeniť R231 za väčší). Čo vy na to?
A fero7 má pravdu:
fero7 píše:Re: Duvsan.
A nemohol by si aspon raz tam dat take trafo ake tam patri?
....................
DST 88 B 243 - ale pozor, toto není celé číslo - ani nevíš, jak důležité je tam ještě to "C" na konci (ve skutečnosti je na tom šť. trafa až na 2. řádku !!!)
Když jsem kdysi objednal HR-ko k tomu DST 88 B 243, tak mně přišly trafa HR7128 (do THOMSONů) - dodnes mi jedno leží "ladem" (a nebýt kámoše, který ho do toho Thomsona potřeboval, ležely by obě)
A tady: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=413& ... icle=12106 - to máš i se správnými náhradami
Ale vážne. To C-čko mi uniklo. Je tam trochu stranou, nebral som ho na zreteľ. Ešte tam je 2249 v trojuholníku a BS6911 a ešte +R G2, tie sú "naležato". To pre úplnosť. Nuž, Kokúň je trieda. Len keby si občas odpustil tú uštipačnosť. Nuž ale každý sme nejaký. S tým HR8020 - mal by som ho mať, teda ak ho nájdem; budem to musieť celé prebrať a urobiť v tom poriadok; a porovnanie parametrov hovorilo, že by to mohlo byť použiteľné, toť vše. Proste chcem radšej použiť čo mám, než kupovať nové. Jasne že nie za každú cenu.
Ako je to s tými prúdmi?
A tak trochu stranou, v čom všetkom sa líši trafo monitora od trafa TV? Má viac namotaného drôtu, menej drôtu, drôt je silnejší, ...
To len pre info.
Edit, ja mám to druhé číslo 47320019, nie 47310042