Gramofon NC160 s VK4302.
Moderátor: Moderátoři
Gramofon NC160 s VK4302.
po mnoha letech jsem opět vytáhl gramofon NC160 (chassis HC16) a protože tam nebyla od koupě měněna přenoska VK4204, tak jsem se rozhodl jí vyměnit. Zakoupil jsem na www.ame.cz její náhradu VK4302. Po instalaci jsem bez jakéhokoliv nastavování ji zkusil a s hrůzou jsem pozoroval, jak mi v desce v podstatě ryje drážku. Napadlo mě, že půjde zřejmě o špatné vyvážení, tak jsem se snažil posunout závaží na raménku trochu dozadu, ale jsem už skoro na konci a o moc se to nezlepšilo. Našel jsem zde na fóru, že někdy je potřeba vzadu při výměně to raménko prodloužit nějakým nástavcem, ale to se mi v případě výměny VK4203 za původní VK 4204 moc nezdá...?
Původní manuál k tomuto gramofonu se mi bohužel někam zatoulal a na webu jsem scan nenašel. Nemáte ho náhodou někdo?
Díky.
A kutilmile - nelituju tě
Nezkoušel jsem teda ale nastavení přítlaku hrotu by mělo být možné i pro tu MD. Zajisté, použitý zesík (receiver) musí mít vstup PHONO tedy předzesilovač a korekce křivky RIAA.
(EKKARE, byl jsi rychlejší ale myšlenka v zásadě stejná)
pro magnetodynamickou - s ohledem na konstrukci raménka - bych vyzkoušel cca 20 mN nebo nižší - pokud nedojde ke slyšitelnému zkreslení a přeskakování drážek
viz také:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... sc&start=0
A kutilmile - nelituju tě
- Přílohy
-
VK 4302.jpg- (15.98 KiB) Staženo 122 x