Programování v C++ - výuka

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MirrA1

Programování v C++ - výuka

#1 Příspěvek od MirrA1 »

Chci se naučit programovat uprocesory typu PIC v jazyce C++. Umím programovat v assembleru, nicméně chtěl bych si trošičku rozšířit znalosti :-)

Můžete mi doporučit nějakou knihu nebo literaturu obecně dle které by se to dalo učit?
Našel jsem různé knihy programování v C++, ale to je jen určeno pro psaní programů pro PC...

Děkuji za odpovědi :-)
Andrea

#2 Příspěvek od Andrea »

A v C umíš?
MirrA1

#3 Příspěvek od MirrA1 »

Andrea píše:A v C umíš?

V C neumím, umím jen v assembléru. - tudíž klidně i v C bych se chtěl naučit...
Andrea

#4 Příspěvek od Andrea »

Tak si sežeň třeba "Učebnice jazyka C" od Pavla Herouta. Ten popisuje ANSI C a to je všude stejné (platformově nezávislé).
MirrA1

#5 Příspěvek od MirrA1 »

No jak tak koukám, tak to bude trošku problém :-D
Našel jsem si tu knihu jak uvádíš Andreo i recenzi a tam stojí, že tato kniha je určena programování především pro počítače, nikoli pro jednočipy.
Nicméně skrze tuto knihu jsem našel odkaz na knihu C pro mikrokontroléry ,ale tam je zase výuka jazyka C pro Atmely... :- )

Moc se mi nechce přecházet z PICů na Atmely jelikož nevím jak bych to všechno zvládnul+ veškeré hw vybavení mám jen na PICy. Takže ještě skusím po něčem kouknout a když nic neseženu tak asi skusím tu knihu C pro mikrokontroléry i přes to že to je jen pro ATMEL.
MirrA1

#6 Příspěvek od MirrA1 »

No tak koukám že ty knihy se dají postahovat z jednoho veřejně nejmenovanného serveru :-D takže si je skusím prohlédnout a uvidím. Každopádně díky Andreo.

Jinak kdyby jste ještě někdo měl nějaký jiný tip, tak sem s ním :-)
Bernard

#7 Příspěvek od Bernard »

Andrea ti napsala, že ANSI C je na platformě nezávislý. Přeloženo to znamená, že je stejný pro PIC i Atmel, nemusíš přestoupit na jiný hardver. Liší se kompilátor, ale na znalost jazyka to celkem vliv nemá.
Hula
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Hula »

Zkus tenhle programhttp://www.mikroe.com/en/compilers/mikroc/pic/, stačí mít zakladní znalosti C a použít tenhle maualhttp://www.mikroe.com/pdf/mikroc/mikroc_manual.pdf i když je aj myslim že z uvedených příkladů to bude zcela jasné jak co obsluhovat:)

Z MPLABU jsem přešel na tohle prostředí v C a programování aplikací je mnohem rychlejší.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“