Panasonic TC-21S1TCP, chassis Z5, zdroj?
Moderátor: Moderátoři
Panasonic TC-21S1TCP, chassis Z5, zdroj?
kolega z práce má výše zmíněnou telku (víc jak 10 let) a "přestala mu jít". Dal ji do místního servisu, kde mu řekli, že je to "integráčem ve zdroji" a 2 měsíce se pokoušeli ten IO neúspěšně sehnat. Prý tam musí být originál Panasonic, jiný výrobce nepasuje. Vyjádření servisu následně je, že "to nejde opravit kvůli nedostupnosti součástky".
Podle dokumentace je to deska TNP8EE004, order No. 67890 a ve zdroji je na schématu vyznačen typ STR 51203-M. Servis kolegu "oblažil" vyletovaným typem STR 51241, myslím si, že mu to hodili jen tak, aby mu vůbec dali nějakou vadnou součástku a on "dal pokoj". Telku jsem fyzicky neviděl, kolega bydlí kus cesty, zatím to řešíme cestou fotek - na těch je zřetelně vidět akorát označení desky a vyteklý cín kolem středního (kolektor???) vývodu BUčka u vn trafa (je tam tuším BU2051).
Hlavní otázkou ale je, jestli se ten STR 51203-M nedá sehnat jinde a pokud opravdu ne, tak čím se nahrazuje? Důvodem dotazu je, jestli se vůbec vyplatí tu TV vozit do jiného servisu (cca 30km) i s individuálně sehnaným IO nebo jestli bude rentabilnější ji odvézt do SD.
Díky za rady.
A kutilmile - nelituju tě
- Přílohy
-
STR50103- náhrada.pdf- (17.28 KiB) Staženo 342 x
Dopadlo to tak, že mu tam dali "origo" náhradu, doporučenou zde na fóru a sehnanou pravděpodobně z AME. Přesnej typ nevím - bylo mi jen řečeno, že to stálo asi 600,- celý a že TV šlape. Ta telka šlapala aspoň ještě v listopadu loňskýho roku, protože pak se "zeštíhlovalo" a ten dotyčnej byl z podniku "odejit" z důvodu nadbytečnosti. Kontakt na něj nemám - potkávali jsme se jen v práci a bydlí cca 25km daleko.
EKKAR píše:Dal ji do místního servisu, kde mu řekli, že je to "integráčem ve zdroji" a 2 měsíce se pokoušeli ten IO neúspěšně sehnat. ... Vyjádření servisu následně je, že "to nejde opravit kvůli nedostupnosti součástky".
...myslím si, že mu to hodili jen tak, aby mu vůbec dali nějakou vadnou součástku a on "dal pokoj".
Sused mi pred časom dal na opravu VHS. Pochodil podobne, akurát to trvalo "len" mesiac. Bol "vystrelený" IO v zdroji. Nepamätám si typ. ale išlo o TDA4605 s integrovaným výkoňákom. Dal som klasický TDA4605 - neviem už, či -3, alebo -15, doplnil som MOSFET, dokonca je preň na doske miesto, a hotovo. Nuž, servisy...
matko23 píše:ak by som potreboval STR51424, kde by som ho mohol zohnat ?
Aswo obj.č. 3373124 = u vás lze objednat v Avelmaku
Dobrý deň
je mi ľúto, ale STR51424 sa momentálne nedá objednať, preto pri
danej položke nebola uvedená cena. Z toho dôvodu Vám danú položku v
objednávkach neevidujeme. Skúste sa na túto súčiastku informovať
neskôr, možno sa u dodávateľa objaví znova.
....