zapojenie nastennej zasuvky RJ45
Moderátor: Moderátoři
zapojenie nastennej zasuvky RJ45
doma v byte prerabane izbu a potreboval by som pri ukončení lišty s dvoma ScTP kablami osadiť nastennu 2 zasuvku RJ 45 jedna by bola pre Ethernet a druha je pre TV (fiberTV od orangeu) ale zatial som nezistil ako sa zapajaju alebo krimpuju samotne vodiče do tých svorkovnic v tej nastennej zasuvke.
viete niekto ako to zapojiť treba to krimpovať alebo sa to len zatlačí do tej svorkovnice do jednotlivých "dutiniek" nejako dotlačiť šrubovakom?
diky za radu.
diky za rady
je to klasicke UTPčko ale kedže nabužirke kablu je ScTP tak som to tu uviedol tak. UPTčko s tienením všetkých vodičov takou foliou. chcel som taký kabel kedže idu po nom aj pakety pre TV
UTP by to bolo vtedy, keby tam ta folia nebola. Tieneny kabel sa pouziva tam, kde je velky vyskyt rusenia a musi sa to spravne urobit (myslim, ze tienenie uzemnit na jednej strane), inak to moze byt horsie ako bez tienenia.
- Přílohy
-
78105_1.jpg- Narážecí nástroj Krone
- (35.79 KiB) Staženo 146 x
a jako třetí je tzv. SID - 3M - ta už se moc nepoužívá - http://www.telcotechnologies.cz/zbozi/s ... ci-nastroj. Nejrozšířenější jsou právě Krone a 110.
ten tienený kabel ScTP osadil samotný orange takže som si ho zacvakal. lenže chalani od orangeu to uplne prasacky nakrimpovali až tak zle že mi vodiče vyliezali z RJ45 netienenej zasuvky
ďakujem za rady aspon viem čo očakávať.