Možnost ručního zapnutí HDO
Moderátor: Moderátoři
Možnost ručního zapnutí HDO
Můžeš požádat o jiný tarif nebo připojit bojler bez blokování, což se ti prodraží, nebo použít jiný bojler s větší kapacitou.
Navíc část s HDO je za plombou a přerazit vlastním generátorem impedanci sítě by bylo docela harakiri.
D 25 Dvoutarifová sazba s operativním řízením doby platnosti NT v celkové
délce 8 hodin denně, vhodná pro odběrná místa s běžnou spotřebou, u kterých
se elektřina používá pro akumulační vytápění nebo akumulační ohřev vody.
Podmínky přiznání sazby D 25
• v odběrném místě musí být řádně instalován el. akumulační spotřebič
• odběratel je povinen zajistit technické blokování el. akumulačních spotřebičů
v době platnosti VT.
pajass píše:Jo dík za radu,ale já ho budu provozovat na nízký tarif,jen včasech,které budu potřebovat já a ne který mě nařídí nějaká společnost,když mě to nevyhovuje.Vždyt je to snad jedno v kolik hodin ,ale stále jen 8 hodin deně.
A v obchodech si taky bereš (kradeš) zboží za slevněnou cenu, kdy ti to vyhovuje, né když je na něj sleva?
pajass píše:A nemůžou tedy vyjít vstříc,a spouštět to aspoň po 4hod?U starších dvoutarifových hodin to nebyl problém stačil magnet a basta.Unových bohužel.
No ty jseš teda dobrej soudruh.
Myslím že nebudeš. A kdž budeš tak ne moc dlouho. A až ti na to přijdou tak si nějakou dobu nerozsvítíš v žádném tarifu.pajass píše:Jo dík za radu,ale já ho budu provozovat na nízký tarif,jen včasech,které budu potřebovat já a ne který mě nařídí nějaká společnost,když mě to nevyhovuje.Vždyt je to snad jedno v kolik hodin ,ale stále jen 8 hodin deně.
To co jsem uvedl by je jim teoreticky jedno i když se to taky nesmí. Ale prostě zaplatíš co odebereš. ve tvém případě dost pochybuji že zrovna v té době budeš provozovat jen bojler. A že to nikomu nebude vadit.
Vysílací automatika obhospodařuje 164 různých kódů a vyšle denně zhruba 190 telegramů, včetně opakovacích. Pomocí HDO je ovládáno 40 skupin spotřebičů.
Nějaký kódy tady ještě mám, kdysi jsme řešili zákazníka kterýmu signály HDO přepínali UPSku na baterie
Ale silně nedoporučuji "do toho rejpat".