zapojení kabelu S-video na cinch

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
555

zapojení kabelu S-video na cinch

#1 Příspěvek od 555 »

prosím vás neznáte někdo jak je uvnitř zapojena redukce s-video na cinch.vlastně do LCD připojím s-video konektor a třeba do DVD ten cinch.na netu nemůžu nic normálnío najít
dj_Paul

#2 Příspěvek od dj_Paul »

No zatím všechny DVD co mi prošly rukama,měly S-Video ať přímo nebo ve SCARTu.Pokud budeš z Compositu (z DVD) dělat S-Video (do LCD),tak to bude docela humus.
555

#3 Příspěvek od 555 »

dekuji za odpoved.no ja jsem tam prave napsal pri psojeni s DVD a neuvedomil jsem si ze ten má vlastně S-video,ale třeba myslím při takovém spojení se SAT,VCR,ktery nemá výstup S-video.
555

#4 Příspěvek od 555 »

a úplně nejslepší by bylo z S-video na SCART,třeba jak je to tady:
Ale nevím jeslti by tzo podle tohoto fungovalo
Přílohy
video_scart_s-video.gif
(4.14 KiB) Staženo 187 x
pida_m

#5 Příspěvek od pida_m »

... proč by to nemělo fungovat? pokud je v tom VCR (nebo včem) osazeno RGB na tom scartu.
Akorát na těch cinch konektorech máš pochopitelně zvuk.
Jinak kompozitni signál se nedá jednoduše rozdělit na s-video, proto tu redukci nemůžeš najít.
Naposledy upravil(a) pida_m dne 22 bře 2010, 16:23, celkem upraveno 1 x.
píďa
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

Konektor MiniDIN S-VHS řeší zásadně jen VIDEO signál (oddělenou Chroma a Lum složku) - pro zvukovou cestu jsou CINCHe nutností :wink:

555 píše:dekuji za odpoved.no ja jsem tam prave napsal pri psojeni s DVD a neuvedomil jsem si ze ten má vlastně S-video,ale třeba myslím při takovém spojení se SAT,VCR,ktery nemá výstup S-video.

Pokud ten tvůj "zdroj signálu" bude mít na výstupech pouze VIDEO (na úrovni CVBS - nebude tedy "dávat" S-VHS) - pak ani propojení do S-VHS nepotřebuješ.
Honza - kokúň

#7 Příspěvek od 555 »

takze dekuji.j tedy udělám podle tohoto ten kabel.protoze mám doma oba dva rozebírací konektory.jo jo to jsem pochopil ze na tech cinchech je zvuk:-)dekuji mnohokrat
555

#8 Příspěvek od 555 »

a jeste se chci zeptat prosim na posledni vec.vim ze to uz do tematu nepatri ale znate nekdo zapojeni VGA kabelu?mezi grafickou kartou a monitorem?mam doma obe rozebírací koncovky i kabel jen nevim jak to ubastlit.jeslti jsou piny ,,naproti sobe"nebo jak to tam vlastne je :roll:
555

#9 Příspěvek od 555 »

poradte mi nekdo prosim s tim Vga kabelem.Potrebuji zapojit ten kabel jak jsou na obou koncich samci.vlastne z VGa do monitoru.A nevim prave jeslti mám piny zapojit vlastne naproti sobe (1-1,2-2,3-3,anebo je to jinak)poradte mi prosim.

A jesltij e treba zapojit vsech 15 pinu.Vim tedy ze pin 1,2,3,5,6,7 prenasi RGB takze ty musi byt zapojeny urcite,ale dal. :roll:
maxim

#10 Příspěvek od maxim »

koukni se na http://tydyt.cz/kabely/index.htm tady najdeš vše.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“