Integrovany obvod LM33700

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jofozo

Integrovany obvod LM33700

#1 Příspěvek od jofozo »

Ahojte. nemozem sa dopatrat co je to za obvod LM33700. Je pouzity v osilnovaci v aute peugeot. Zosilnovac je vyrobeny pre sustavu JBl, ale na doske je vyrobca Becker. Koncaky su pouzite tda8563q. Z autoradia ide signal do zosilnovaca a tam je rozdeleny cez filtre do koncakov. Pri kazdom koncaku je pouzity tento obvod a okolo neho su pripojene odpory do serie a kazdy z tych odporov je pripojeny k tomuto obvodu. Vyzera to ako elektronicky potenciometer. Potom je to pripojene na vstup koncaku.
Ale o co mi hlavne ide. Potrebujem zvysit hlasitost na jednom koncaku.
Alebo ak by bola schema niekde na tento zosilnovac.
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Na tomto fore sa okrem ineho zadava aj presny typ zariadenia, na ktore sa pytas. Vseobecne ku tym zosilnovacom. Tie, ktore som doteraz videl a opravoval, mali regulaciu vykonu, aj nejake korekcie.
Neviem, ci by bolo dobre robit zasah do zariadenia pre zvysenie vykonu, aby sa tym neurobilo viac skody.
jofozo

#3 Příspěvek od jofozo »

No je to tako. V aute je original autoradio. V zakladnej vybave auta ide signal priamo z autoradia na repro. Vo vyssej vybave je signal vedeny z autoradia do zosilnovaca a odtial na kazde repro zvlast. Takze vysky maju svoj zosik, stredy maju svoj zosik a subwofer ma svoj tiez. Problem je v tom ze pri nizsej hlasitosti vsetko hra krasne, len bez basov. Subwofer je uplne ticho. Ten zacne hrat az ked je vyssia hlasitost , ale to uz je dost hlasno pre mna. Tak proste chcem posunut tu hranicu ked zacne hrat subvofer. Jedna sa peugeot a je tam zostava JBL. S tymto maju problem aj viacery vlastnici tohto systemu ze basy su vobec neni az pi vyssej hlasitosti sa zacnu ozyvat.
Jancis1

#4 Příspěvek od Jancis1 »

A nejde na autorádii zapnúť fyziologická regulácia hlasitosti, kedy pri nízkej hlasitosti sa zdôraznia basy a výšky?
jofozo

#5 Příspěvek od jofozo »

Ide, ale to zvyrazni akurat vysky a stredy. basy teda minimalne. Ked to porovnam napr z beznym radiom v octavke tak tam to hra super aj pri nizkej hlasitosti a netreba ani super jbl system :D ako v tom mojom.
Este ma napadla jedna vec. pred kazdym koncakom je operacny zosilnovac. Este skusim upravyt zosilnenie na tom operaku a uvidim.
Ono ked som odpojil tie subwofery tak to stale hralo rovnako ci tam boli alebo nie. Az ked som zvysil hlasitost tak to zacalo hrat, ale to uz sa nedalo v aute vydrzat. Ak mate niekoho znameho co ma Peugeot 607 tak istotne kazdy povie ze vysky a stredy su super, ale basy teda nic moc.
cabernet

#6 Příspěvek od cabernet »

Tak je to tak od vyroby a nezostava teda nic ine, len laborovat a upravit tie korekcie k spokojnosti.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“