OVP CTV28MM40, někdy hoři odpor u žhavení
Moderátor: Moderátoři
OVP CTV28MM40, někdy hoři odpor u žhavení
Bracha me ukecal abych se mu mrknul na bednu. Vetsinou kdyz ji zapnu tak nabehne uplne v poho, ale jednou za 20 zapnuti naskoci a hned se zacne hulit z odporu 2R2 co je v serii se zhavenim obrazovky.
Pokud ale telka naskoci normal, tak je odpor jen vlazny, klidne hodinu.
Predpokladam, ze kdyz je zhaveni brane z horizontalu, ze pokud se z nejakeho duvodu zacne vic budit H, ze se to pak muze takhle projevit.
K telce namam spravne schema, nasel jsem jen k CTV2840, tam ale nesedi cisla soucastek a vertical je reseny s jinym IO.
Jeste mozna jedna indicie: kdyz telka bezi, ma obraz celkem velmi dobry, ale podle jasu obrazu trochu pumpuje a pokud je scena tmava a je v ni napr. jen mala bila plocha (napr. napis od settopboxu), tak ten napis je hodne prejaseny a je i maznuty. Jakmile je v obraze svetlejsi obraz, je vse ok.
Napeti 150V pro napajeni H je stabilni (mereno oscikem), 200V pro video taky, 15V taky. Jen vertical ma viditelne zvlneni na C 22M/100V. Tusim ze tam je 50V a je tam spice dolu tak 10V.
Nemate nejaky tip na co bych se mel zamerit ?
Predem diky moc.
Re: OVP CTV28MM40 nekdy hori odpor u zhaveni
ezopaci píše: ....Vetsinou kdyz ji zapnu tak nabehne uplne v poho, ale jednou za 20 zapnuti naskoci a hned se zacne hulit z odporu 2R2 co je v serii se zhavenim obrazovky.
Pokud ale telka naskoci normal, tak je odpor jen vlazny, klidne hodinu.
....
Mám tak trošku obavy, že budeš v (_!_), jak Baťa s dřevákama
Když se totiž zadíváš na sch. (třeba i to co máš, byť ti "nesedí") jakéhokoliv OVP-éčka (a téměř jakékoliv telky) - tak se podívej na okruh žhavení obrazovky:
Pokud se zadýmí z R155/2R2, tak to může mít jediný důvod - náhodný zkrat horního "živého" přívodu (pin 10 patice obrazovky) na GND - 2. konec žh. vlákna (pin 9 patice) je uzemněný přímo.
Za kliku bych považoval, že se ten zkrat tvoří v patici a ne v obrazárně - což je i trochu pravděpodobné - zkontrolovat!
Crifodo, tu trysku jsem prsknul kondem 22uF nabitým napájením RGB konce, musel jsem to zopakovat, pak již držel. Vrátil jsem to s tím, že jestli se to zopákne, aď mi ji přivezou a já buďto dám někam do zádu čudlík a paní si to bude odpalovat sama, nebo to udělám s tím vinutím, ještě nevím. Alespoň že je to modrá, tam chyby nejsou tolik vidět.