Regenerace ČB obrazovky

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pida_m

#16 Příspěvek od pida_m »

taky jsem to dělal, táta má v dílně na to zhotovený bastl, i z měřením katodoveho proudu, ale stane se, že někdy odletivší (krásné slovíčko) kus zničené vrstvy toho bílého (nemohu si zrovna vzpomenout jak se to jmenuje) co je na katodě zkratuje katodu a G1. Pak se to dá zkusit ještě větším proudem odpálit, ale to je už zoufalství, vždy se mi odpálil přívod na katodu.
Přežhavení katody jak píše marshal, je klasika, ale nevydrží, to tak dlouho.
píďa
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Lukas-Peca »

Já jsem to teda zkoušel na dvou 561QQ22, tam to žádný účinek nemělo, a na jedné A51, kde vznikl zkrat mezi žhavením a mřížkou a odešel videozesilovač. Proto to zkouším nanejvýš s odpojenou obrazovkou se samostatným žhavicím zdrojem.
Crifodo: nepřevzal a podle mě už ani nepřevezme, proč taky.
Je to škoda, já jsem si koupil jednu 561QQ22 do své colorky už po ukončení výroby, byla to jedna z posledních, co ještě kdesi ležela na skladu. K mání jsou ještě 670QQ22 za 10 Kč :D
konosuke

#18 Příspěvek od konosuke »

marshal píše:kdysi jsme běžně prodlužovali život obrazovkám v TV s koncem s PL500(4) tak že se navinulo několik závitů (už si nepamatuji kolik) třeba zvonkového drátu na jádro vn trafa a připojilo se na žhavení obrazovky. Místo vlákna obrazovky se tam buď dal odpor anebo se pouze prozkratovalo. Ostatní elky to zvýšení žhavení o 6 V ani nepoznaly.
Některé TV takto běhaly i několik let, ale některé třeba jenom měsíc.

ano, i takto se bastlilo. běžná čb. TV obrazovka série...QQ...měla sériové žhavení 6.3V / 0.3A no tak se odpojilo, propojilo odporem cca několik ohmů nebo prostě zkratovalo, ostatní elky to neohrozilo...no a obrazovka se přižhavila přídavným zvonkovým trafem 220V/8V
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Crifodo

#19 Příspěvek od Crifodo »

LukasPeca, to jsi sebral kde? na http://www.monitordisplay.eu/cz_crt.html žádné cz obrazovky už nenabízejí.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lukas-Peca »

No v létě se to ještě přímo na místě dalo koupit. Krom toho ještě černobílé A50. Já jsem to nekupoval, není do čeho, ale jeden kámoš-sběratel jich pár bral.
Teda ta A31-120W za 1370 Kč... :roll:
Crifodo

#21 Příspěvek od Crifodo »

Škoda, že to zabalili! Mohli udělat díru do světa. Američani shromažďujou předválečné obrazovky a posílají lodí do Francie na regeneraci. A pochopitelně to zaplatí.
http://www.earlytelevision.org/racs_pyrex_rebuild.html
U nás, co funguje, se vždycky nějak roz****
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Lukas-Peca »

Prý už to neměl kdo dělat, jediný člověk, který to uměl, už to fyzicky nezvládal (56 cm obrazovka váží 18 kg). Asi by se to mohl naučit někdo další, ale tu výrobní linku musí někdo udržovat, prostory nebudou zadarmo... dneska už si kromě bastlířů a nadšenců nikdo novou obrazovku na dívání kupovat nebude a sběratelů je jako šafránu. Těm navíc stačí obrazovka zregenerovaná, nebo si z nějakého vraku vytáhnou dobrou. Amíci spíš pošlou obrazárnu do Francie než na nějaký dálný východ. Jedině kdyby dělali staré barevné obrazovky, to by bylo o něčem jiném, vlastníci takové CT100 se zavzdušněnou obrazovkou by jistě platili zlatem. Jenže tam by zase platilo, že co kus, to originál, museli by vyrábět víc typů elektronových systémů. Ostatně kdyby chtěli, mohli začít dělat aspoň sovětské Delty do prvních barevných Tesel.
Duvsan

#23 Příspěvek od Duvsan »

Ty vole, ja som cez leto jednu deltu vyhodil. Nemal som najmenšiu chuť sa s tým párať. Škoda, mohol som Ti ju poslať (alebo niekomu).
Crifodo

#24 Příspěvek od Crifodo »

Lukas-Peca píše:...už to neměl kdo dělat, jediný člověk, který to uměl, už to fyzicky nezvládal...

bohužel, naše národní vlastnost je, že nelitujeme čas a energii pro snášení argumentů, proč někde něco nejde :roll:
WOLFIK71

#25 Příspěvek od WOLFIK71 »

Jestli je ta 16LK1B ještě k mání, já bych ji rád zkusil.Mám tady několik VL 100 a Shilelisů, které mají vadné obrazovky. Dohodneme se?
xxxEDISONxxx
Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...

#26 Příspěvek od xxxEDISONxxx »

nazdar pánové zkoušel jsem někdo regeneraci na obrazovce z osciloskopu to je já myslím aktuálnější problém.
Crifodo

#27 Příspěvek od Crifodo »

Zkoušel jsem teď regeneraci na 16LK1B a naprosto žádný efekt, má tahle obrazovka jinou technologii katody, nebo co může být špatně? Byla to první regenerace, TV byla ještě plombovaná.
Zbynek

#28 Příspěvek od Zbynek »

xxxEDISONxxx píše:nazdar pánové zkoušel jsem někdo regeneraci na obrazovce z osciloskopu to je já myslím aktuálnější problém.

Též bych uvítal zkušenosti. Mám ruskou obrazovku 5LO2I. Regenerátor mám taky. Jen ta zkušenost mně chybí:-)
jogo

#29 Příspěvek od jogo »

Vl 100 a Shiljalis som regeneroval ešte bez reg., a myslím že to celkom šlo
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“