Discman nenačítá..............
Moderátor: Moderátoři
- Gabca
- Kontaktovat uživatele:
Discman nenačítá..............
Mam problem dostal se mi do rukou discman Watson (model 7515),vůbec nenačte cd.A na motorku kde je unašeč na cd (je to ten motorek co točí s cd) se mi zdá že má velkou vůli.Může to být tím popř. nevěděl byste někdo o dobrém.Označení na tom motorku
RF-400CA-12265
DN 312523
D/V 5.9 MADE IN CHINA
Předem díky za odpověď .
-
wiktor
- Gabca
- Kontaktovat uživatele:
Discman
Čočku jsem čistit nezkoušel,máš na to nějakej dobrej fígl.Ale myslíš,že to může být tím motórkem,má docela vůli,točí se ale chrastí a samozřejmě jsem koukal jestli se něco neuvolnilo-všechno je ale v poho.
Můj osobní názor je že je to v tom motorku-má vůli takže když se točí
tak klepe s cd a laser nenačte.Co myslíš.
Gabča
-
wiktor
- Gabca
- Kontaktovat uživatele:
Re:Discman...............
Zatím.............
-
wiktor
- Gabca
- Kontaktovat uživatele:
RE:discman.....
To máš asi pravdu,já jsem myslel ho opatrně rozpertlovat,futírko ustrouhnout nový a pohrát si stím,ale když zase do ty stovky se to nevyplatí se stím piplat.Každopádně kdyby jsi o nějakém dobrém věděl, samozřejmě kdokoli,byl bych velice rád,protože z nějaký spešl cd-romky nebo podobně tam nic nejde.Zkrátka to musí bejt prostě on.
Každopádně díky.
- Gabca
- Kontaktovat uživatele:
disc-šmeejd..............
Jestli tenhle bude to samí tak si můžu fungl-dobrej motorek bezvaklu strčit někam,ale určitě to zkusim jestli ho někde splašim.Jestli to nepomůže tak se na to vy.........
Díky za zkušenost.
-
wiktor
a cetlo to kazdy desaty cd a byla nova akdyz jito vymenily tak ani ta vymenena cetla kazdy desaty zkus ve vyhledavaci seznamu zadat RF-400CA-12265 a melo by se ti objevit specifikace toho motorku a kdyztak se na nej zkus zeptat u firmy ellax praha treboradicka 47/1075 tel:+420284689350,084 mobil 777181424.
Napr. ja som menil na napätie 12V a po vymene za druhy to ide na zvysena otacky.Ak to znizim na 6V je to Ok-ale stracam moment.Takze ten original motor je sice na 12V ale asi ma v sebe stab. nap..Inak si to neviem vysvetlit.
Taka prkotina a zabere to kopec casu.
- Gabca
- Kontaktovat uživatele:
Discman nenačítá........ani nemůže...........
Tak už jsem přišel na pravou závadu u toho Discmana.
Je to svým způsobem nevychytanná konstrukční chyba u laserové jednotky (TPP33 BC
H2CJ 215)
tohoto discmanu.Pod vodítkem,kde se pohybuje celý laser(těleso laseru je z nějaké slitiny) je málo místa a ještě je tam doela ostrá hrana,tak tam vede slabá lícna(o 9 vodičích) k snímači (asi?) toho laseru,no a samozřejmě,že v tomto místě se to prostě (jak se laser pohybujesem,tam) prodrbe.No a největší sranda že tech 9 vodičů(o tloušťce asi jako vlas)senedá zaletovat.Takže asi ten motorek by šel,ale to už je jedno,protože je v něm futro z jinýho dobrýho z CD-romky.
Takže doporučuju tu ostrou hranu na tom pojezdu toho laseru propilovat,jde to a ničemu to nevadí.Sám jsem to na tom už udělalJenže nemám tu slabou předrbanou lícnu.
Nevěděl by jste někdo o nějaké dobré.
Gabča.