Osciloskop Voltcraft 610 2 - mam ho koupit?

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrvobo

Osciloskop Voltcraft 610 2 - mam ho koupit?

#1 Příspěvek od petrvobo »

Zdravim, usoudil jsem ze je pomalu na case poridit si osciloskop, protoze cekat nez mi simulacni program nasimuluje zapojeni me bavi cim dal min. Vzhledem k tomu ze me elektronika nezivi, 10k+ za osciloskop na urovni utracet nechci.
Vim ze za ty penize co se prodava nemuzu chtit zazraky, ale doufam ze sluzbu udela.
Na co se s tim chci divat:
Prubehy na vystupu buck/boost menicu (pripadne spicky nebo zvlneni)
Jestli mi osciluje zdroj hodin pro mikrokontroler
Jestli z mikrokontroleru neco leze, jestli rs232 komunikuje a podobne zalezitosti
To je ted asi vsechno co me napada, urcite se najde dalsi problem ktery by mi mohl pomoct vyresit.
Proc to sem pisu: Jsou 4000,- za osciloskop vyhozene penize, to znamena mam se na to vykaslat a radsi vsechno simulovat na pocitaci? Nerad bych zbytecne vyhodil penize za neco co se ukaze jako naprosto zbytecne.
Diky za vase nazory.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od Davidus »

přes tuhle věc podle mě cesta nevede, pořiď si raději jetej osciloskop z aukra za 2 a udělá víc služby než tahle pixle. :wink:
petrvobo

#3 Příspěvek od petrvobo »

Dik, kouknu co se da vsechno sehnat. Myslel jsem ze na ty jednoduchosti co chci delat by tahle pixle mohla stacit (rozumej prisla mi lepsi nez "digital" postaveny na Atmelu s vzorkovaci frekvenci v radu kHz a displejem 128*64)
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Niekedy je prave velkost dolezita - ak osciloskop zaberie cely stol, tak je pre mnohych nepouzitelny.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Mam BM574 a tiez bol problem s miestom. Tak som urobil police a dal ho hore.
petrvobo

#9 Příspěvek od petrvobo »

To je v pohode, s mistem problem nemam a tahat se s tim nikam nehodlam, konicka provozuju vyhradne ve sklepe stranou od lidi :-) Kouknu po tom BMku, diky za nazory a za zachranene 4kKc :-)
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“