TV FINLUX, šasi PT90
Moderátor: Moderátoři
TV FINLUX, šasi PT90
studenáky jsem propájel,nevím kde mám hledat chybu, jestli v obvodu horizontálu?
Akorát teda se mi zdá,že při zapnutí se obraz pozvolna zesvětluje.(ne moc ale je to malinko viditelné).A při vypínání do st.by se ukáže hodně tmavý obraz a uprostřed svislá takováto čára (jasně žlutá) viz.foto.A TV se přepne do st.by
neví ještě někdo co by tohle mohlo dělat?
když vypnu tu telku přímo ze zásuvky tak je obraz ihned černý.tato čára ani nic podobného se tam neukáže.
Ještě se mi zdá že hřeje vertikál víc než by měl,ale to už snad zvládnu sám.Je zde pouzito zdá se 110 st.vychylování podle použitého IO vertikálu.
- Přílohy
-
Bez názvu.JPG- (10.03 KiB) Staženo 149 x
Problem 90 vs. 110st je v potrebe E-W korekcie.(110) To sa tyka RKS.
ale když je tv zaplá a vytáhnu ji hned ze sítě anebo vypnu přímo pomocí vypínače tak se hned vypne a nedělá to co jsem psal výše
555 píše:aha,že s tím souvisíkorekce E/W jsem tušil,ale myslel sem že s tím souvisí i ten ,koncák vertikálu
..... pak se ukáže svislá čára od skoro prostředka nahoru.....
Ten s tím souvisí asi takto: TVP s obrazovkou 110° jsou vždy větší, potřebují větší vychylovací výkony (nejen V, ale i H !!!) => proto i ten vert. IC je výkonnější, než v šásku 90°
Pochopils
A obvod zhášení bodu, po vypnutí, jsi zkontroloval? - je možné, že se ti to neprojeví jen jako bod, ale jako ta svislá čárka