Zdravim.Kamos sa prestahoval do podnajmu a nakolko nema na novy TV,tak dostal od svojho stryka starsi TV prijimac na ktorom je vsak problem s korekciou podusky-teda myslim.
Zavada sa prejavuje zuzenim obrazu v strede,cize to vyzera nejako takto- )(.Studovanim fora som zistil ze sa jedna zrejme o chybu v casti E-W.Typ TV je
TESLA TV S 2830 TS a pravdepodobne sa jedna o chassis
F19,nakolko dalsi udaj na stitku je
902FOIT F19 (28"-29").v popise je FOIT a ja som stiahol schemu na FORMENTI a nie som si isty ci je to to iste

.Podla porovnavania sa mi zda ,ze sa jedna o spravnu schemu.V prilohe je spominana cast E-W a v TV uz v tejto casti bolo nieco servisovane.Konkretne to vyzera na TR12,kde je namiesto BUK 474 tranzistor WOK 022.Taktiez to vyzera na prepajkovane spoje-zrejme kvoli studenakom.Ja som premeral diody a odpory.Dalsie merania som nerobil nakolko nemam osciloskop a moc sa do merania pod napetim nechcem pustat.Tak by som sa vas chcel opytat a zaroven poprosit o pomoc s napovedou na ktore konkretne suciastky sa mam zamerat.V TV obvodoch sa nevyznam,cize nemam predstavu ako spominany obvod pracuje.Taktiez som si nie isty,ci pracujem so spravnou schemou...
Za pripadne postrehy a pomoc vopred dakujem
//edit-tak sem pridam este podrobnejsiu schemu.Asi sa nedockam nejakeho typu na typicku zavadu,ale predsa...Pomaly to vsetko okolo toho pomeriam-dufam,ze trpezlivost ruze prinesie