Panasonic TX-21S4TP, chassis Z7
Moderátor: Moderátoři
Panasonic TX-21S4TP, chassis Z7
- Přílohy
-
PANASONIC schema Z7.pdf- (419.48 KiB) Staženo 418 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Kontaktovat uživatele:
erem píše:Nechcel som od vás opravu, ale len radu skúsenejších...
Další fáze zvětšený obraz, odchod řádkového tranzistoru do křemíkového nebe, možnost průrazu VN trafa a ve finále SD. A to vše v řádu minut až hodin. Rada - najít příčinu. Nápověda - vada je všeobecně známá a i zde několikrát popisovaná.
erem píše:Keď už tak je to lavínová dióda a nie transil. Príčina bola prepätie pri búrke a diódu som nahradil novou, bez nej by som to samozrejme neriskoval. Napätia na zdroji sú podľa manuálu v norme, snáď to bude šlapať...
Či je to "lavínová dióda, alebo transil", o tom se s tebou přít nebudu. V každém případě je to ale dioda s ochrannou f-cí, tj. zkratne se při překročení určitého napětí. Pokud to, při tom přepětí v síti (při bouřce), odnesla jen tato dioda, tak si gratuluj !
Já měl letos v létě v dílně asi 9 "poblesků" a jeden tam mám doposud: OTF C474 (28" s PIPem) - vadné: řídicí uC, IC-OMF, videoprocesor, oba K.V. + jejich aktivní rozbočovač a to mně ještě nejde právě ten PIP - co se z něj ještě "vyklube" nevím, protože na té telce dělám jen po chvílích - a "drobnosti" tu ani nevypisuju
Vysvětlím. To vlákno vzniklo krátce před rozdělením "Televizory, monitory a projektory" dvě sekce, tedy před 12.10.2009 a teď ho někdo oživil. A protože ten nový dotaz je stejně "profesionální" jako ten původní, tak to brzo přesunu.
Killroy