CCD kamera - problem s obrazom-vyriesene!!!

Kamerové a video systémy. Kamery, multiplexery, HDD videa, kvadrátory, videoservery, ochranné a dohledové systémy

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
derick

CCD kamera - problem s obrazom-vyriesene!!!

#1 Příspěvek od derick »

Zdravim
zapojil som CCD kameru na strechu pomocou koaxialneho kabla asi RG6.(biely tv kabel) v celkovej dlzke asi 25m. Napajaci kabel je krutena dvojlinka okolo koaxialu.Kabel ide subezne popri budove s kablami k antene RG213 a k rotatoru (trojlinka),potom pokracuje subezne s hromozvodom cca 10m. Kamerka pri zapojeni s cinch kablom cca 2m funguje normalne.Po pripojeni na 25m kabel najprv zacalo moare ,neskor horizontalne chvenie obrazu a po par mesiacoch je uz obraz velmi nestabilny a rozpadava sa.Obcas sa to trochu ukludni,je to niekedy premenlive.Vid video:
http://www.youtube.com/watch?v=yXZ7VBZhkaA

Kamera je zapinana len sporadicky na urcenie polohy anteny.Je to klasicka cina s IR prisvietenim vo verzii NTSC.Monitor zvlada obe normy automaticky cez AV vstup.
Situacia sa nezlepsi ani pri zapojeni z baterie 12v.Na trase su 3 spoje.1x F konektor na streche a 2x letovany spoj pri vchode do mura a za murom k LCD
Kde moze byt problem?Vystup z kamery je slaby?Straty na spojoch?
Naposledy upravil(a) derick dne 07 dub 2010, 21:49, celkem upraveno 1 x.
helios

#2 Příspěvek od helios »

Mne sa podobne rozpadával obraz pri malom napájacom napätí, použitý bol ale RG58 (iný poruke nebol) dlhý 20m. Ak máš osciloskop, pozri sa, aký silný máš videosignál pri monitore, z kamery by mal ísť v úrovni 1V pp. Ďalšou závadou môže byť slabo filtrovaný zdroj (moaré). Ku napájaniu pri kamere by nebolo zlé pridať ešte filtračný elyt 1000uF. Ja som napájanie riešil len jedným drátom +12V, zem som použil tienenie koaxiálu. Je ešte vhodné mať napájač kamery aj monitor z rovnakej zásuvky, pri napájaní z rôznych fáz to nerobí vždy dobrotu.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
derick

#3 Příspěvek od derick »

Dik za odpoved
napatie je z regulovaneho zdroja 0-13V/1,5A nastaveneho na
12V.Ale od7V do 13 nie je rozdiel v obraze.Je vsak mozne ze sa do napajacej cesty naindukuje nejaky bordel.Skusim ten elyt pri kamere.Prakticky mam tiez minus po opleteni akurat zdvojeny.LCD aj kamera idu z jednej zasuvky.Pri napajani z gelovej 12V baterie je to to iste.
Este ma napadlo ze minus z kamery je asi na kovovom obale a strecha je uzemnena na hromozvod.Urcite je tam rozdiel potencialov a zem na LCD je niekde inde.
derick

#4 Příspěvek od derick »

Prave som odpojil tienenie pri LCD monitore.Ako som predpokladal zem uz tam "prichadza" po zasuvke.Tj staci zivy vodic bez tienenia a uz je rozhadzany obraz.Po pripojeni tienenia z koaxu sa obraz trochu zlepsi.Ale stale je to ako na videu
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Zkus kameru od hromosvodu izolovat (oddálený hromosvod je dnes nejen přípustný, ale v některých případech u nových zařízení dokonce předepsaný).
derick

#6 Příspěvek od derick »

Takze
problem vyrieseny,stacilo odizolovat kameru od uzemnenia na hromozvod.Dakujem zucastnenym za pomoc.
CLOSED.
Odpovědět

Zpět na „Kamerová technika“