Autoradio MTC TE-5000
Moderátor: Moderátoři
Autoradio MTC TE-5000
dostal som radio MTC TE-5000 je to model kde sa vytahuje cele radio vonku zo šachty čili kabelkové prevedenie, prerábam si pripojovacie kable na dnešne pomery na štandardný ISO konektor. chcem sa spýtať, na žltom vodiči je zaradený FUSE and FILTER box, no žltý vodič je použitý ako +12V back up. teda udrziavanie naladených staníc v pamäti, je na tom stálych +12V ak je radio zamontované v automobile. na červenom vodiči je len poistka a červený je zapojený ako +12V cez spánaciu skrinku.
otazka znie, je lepšie zapojiť filter (tlmivka + elyt 1000uF) na vetvu červeneho vodiča alebo ho ponechať na žltom?
ak pripojim + 12V iba na žltý vodič rádio nezapnem. takže usudzujem že je to iba čisto BACK UP vetva. a hlavne napajanie celeho radia ide cez červený vodič,
kablovačka s ISO konektorom použitá z rádia SENCOR. u sencora bol taktiež filter a fuse box zaradený na žltej back up vetve.
ešte otazočka: na modrom vodiči označeneho ako AUTO ANTENNA je pri zapnutom radiu stálych 12V je to napajanie aktivnej anteny so zosikom alebo je to pre antenu s automatickým vysúvaním?
diky za info.
Modrý drát má malou zatížitelnost, u některých značek je to doslova jen napěťový výstup (méně jak 50mA), takže pro napájení aktivní antény to většinou nestačí - slouží to k sepnutí relé ve vysouvací MOTOROVÉ anténě.
A kutilmile - nelituju tě
podla štitku na hornom plechu toho MTCčka je červený istený cez 5A poistku a žltý iba cez 1A takže maš pravdu. ide o staršie autoradio s autoreverznou kaz. mechanikou. pýtam sa len preto pretože ho možna posuniem kolegovi do kadettu a robim popisky na kable aby si to vedel zapojiť. ma to aj CD IN jack takže može cez to hnat empetrosku a 4 x 11W do auta uplne postačuje natoš do kaďoura, samozrejme že teraz autoradio už bude napevno v aute, vytahovacie už nebude kedže je to prerobené na ISO.
dikes.
bud mam slabý zdroj na napajanie autoradia alebo je v napajaní niekde chyba
Ak by niekto potreboval tu som nahral pekný program ohľadom zapojení konektorov autorádií:
http://rapidshare.com/files/371321130/C ... inouts.rar
u tohto MTCčka bolo už od výroby zapojený žltý vodič ako +12V Back Up - teda zalohovačka, aj ked neviem načo kedže radio ma integrovanu zalohovaciu gombikovu bateriu
ale ten softik je super pomocník.
dikec.
Odpovídající pozice na ISO konektoru "A" jsou ("A" = zámek vpravo dole):
+12V Battery (žlutý) kontakt č.4
+12V Ignition (červený) kontakt č.7
+12V Remote Output - Antenna (modrý) kontakt č.5
GND (černý) kontakt č.8
Na pozicích 1, 2, 3 a 6 mají různá rádia ovládací vstupy pro podsvícení panelu v závislosti na rozsvícení palubní desky a vstupy pro ovládání z HF telefonní sady (například).
Ne každému je také známo (hlavně těm, co používají výhradně dovozová auta), že česká Škodovka musí mít pořád něco extra, takže má na konektoru ISO v autě přehozené kontakty 30 a 15, tedy žlutý a červený drát, takže neoriginální rádio připojené do takového konektoru sice hraje po otočení klíčkem, po jeho vypnutí ale "zapomene" všechna nastavení - právě proto, že má trvale připojený červený drát a klíčkem je spínán žlutý = výkonový+zálohovací. Ve škodovkách je tedy potřeba tyto barvy v kabelovém svazku k neoriginálnímu rádiu prohodit.
Je to na levé straně obrázku dole...