Kvalita nářadí Proma

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Andrea

#16 Příspěvek od Andrea »

Mě by na něm chyběla plynulá změna otáček.
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

To tak ráda vytáčíš ? Je fakt , že 120 ot/min je na větší závity moc .
rezis

#18 Příspěvek od rezis »

Takže je doma. Je to čína jak vyšitá. Bude to postupně chtít nějaký ten tuning. Nonius příčného posuvu byl totálně tuhý tak jsme jej vza smirkem a už se hýbe. Naopak u podélného se otáčel naprosto volně tak jsme napružil pérko. Lože a celkové uložení vřetene je celkem slušné a opravdu pevné. Motor 3f 750W se mi zatím nepovedlo zastavit. Aretace koníku jednou pákou je sice super, ale aby opravdu držel je potřeba použít dost síly a to ta páka dlouhodbě nezvládne.
Co se týče závitů je to spíše jen možnost. Výměna ozubených koleček byla druhá hodinová maturita - návod se pouze zmíňuje že lze řezat závity a je nutno přehodit kolečka dle tabulky. Jakým způsobem a co znamená v tabulce H už se nezmínili.
Jinak s tou plynulou změnou to zas není takový problém. Už je doma připravený frekvenční měnič jen ho musím upravit - tedy naprogramovat rampy. Chtěl bych aby mi vše fungovalo jak je teď - START - STOP - REVERZ.
Internet - metla lidstva
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“