Smart-UPS 700 - kalibrace po výměně baterie
Moderátor: Moderátoři
Změř kolik je na nabitých AKU po cca 10hodinách nabíjení. Mělo by ta být něco nad 27V. O tom že by se kalibroval ještě proud nevím. Vím že se dá doupravit aby hodnoty naměřené UPS odpovídaly realitě.
Já jsem jen takový co kde vyzkoumám nebo na co přijdu. Takže nemám přesné rady jako kolega Vogon.
PS: koukám že jsi se dal na UPS
rezis píše:PS: koukám že jsi se dal na UPS
Ani ne, stará ups odešla(ale ještě mi ji bylo líto hned vyhodit), tak jsem splašil starší smartku. Jak se doupravují hodnoty toho napětí? To je jen ta jedna battery-constant? UPSka se teď po 3 hodinách dobila z 0 na 100% a po přepnutí na zálohu to spadne okamžitě na 85% a potom to jde teprve plynule dolů(a díky tomu to i blbě odhaduje výdrž).
- czatlantis
- czatlantis
vasek125 píše:Aha, takže postup správné kalibrace je: nachat dlouho nabíjet(i když ukazuje 100%, nastavit "Battery Constant" na tovární hodnotu, odpojit napájení ups, nechat úplně vybít(cca 40% zátěž) a to by teprve mělo automaticky snížit hodnotu "Battery Constant"?
No tovární hodnotu...když ju neznáš, tak na maximální, co jde nastavit.
A jinak ano, tenhle postup mi zatím vždycky fungoval
EDIT: jo a už to hlavně nějak nastav a nech to žít - ty olověný mají dost nízkou živtonost, pokud se často cyklují
K ničemu jinýmu to není.
Na funkci rostlináře to nemá žádný vliv.
Na funkci UPS pouze v několika specifických situacích, ke kterým pohříchu dochází právě proto, že se v tom takový kouzelníci rejpou.