Zkus oba přepínače přepnout k sobě nacvakat čas třeba 0945 a zmáčknout "TM" přepínače vrátit zpět. Měl by ti naskočit čas 9:45 to samé je pro den i datum.
Tísíc díků, a pěkné velikonoce, už jsem si ji nastavil. Nikdo tu kalkulačku nechce a tak mi na stole leží a kromě občasného počítání taky ukazuje čas. j.
Naposledy upravil(a) jjilek dne 04 dub 2010, 14:25, celkem upraveno 1 x.
Mám kalkulačku Tesla MR4110, kterou jsem doteď běžně používal. Přestal u ní ale svítit displej a není to způsobeno špatnými bateriemi. Zjistil jsem že po vložení baterií se na okamžik rozsvítí všechny segmenty, ty ale vzápětí pozvolna zhasnou a kalkulačka na žádná tlačítka ani přepínače nereaguje. Tušíte někdo co v tom mohlo odejít?
Jestli to jede v multiplexu,dostává to impulzy a krystaly by degradovat nemusely a pokud jo,tak míň než ten smrtící DC provoz.V LCD zobrazovači s LCD TESLA typu DR *číslo* nebo DT *číslo* u konstrukcí v AR se segmenty oddělovaly od dekodérů kondíkama asi 47n.To U825G vypadá jako německej OTP MCU s LOW-POWER napájením(možná by šel k němu dodělat solární článek).To spíš LCD ohrozí vedro/mráz a přímý sluneční světlo.
BTW.Dekodéry HD44780 ani UL7211 LCD obvykle oddělený segmenty nemaj,ICL7106(MHB7106) taky ne.Asi ten multiplex jede dost rychle,tak to nestíhá degradovat.