Zkratování USB

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
passion

#16 Příspěvek od passion »

matsn píše:A proč jsem si teda odstavil zdroj a základní desku zkratovaným USB :-( ? U nového PC mám už pochopitelně strach :-D.

To neviem, ale asi čo doska, to iné správanie. Samozrejme som sa prvý krát naľakal, no nič sa nestalo a teraz mi to už ani nepríde, viem, že nemusím byť obozretný a moja doska to znáša.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jirka »

V KTE 5/2002 je popsán proudový omezovač pro napájení zařízení z PC zdroje, jako jsou programátory, atd.
Ale pro notebook to je k ničemu.
Přílohy
omezeni-proudu-z-PC.png
proudový omezovač pro napájení zařízení z PC zdroje
(28.59 KiB) Staženo 113 x
matsn

#18 Příspěvek od matsn »

Použiju teda externí zdroj pro webku, stejně tam bude přiveden ext.zdroj kvůli motorkům.
Takže při zkratu datových vodičů v USB se nic nestane, jo?
p32

#19 Příspěvek od p32 »

Datové vodiče jsou vždy jako takové chráněny odporovým děličem nebo něčím podobným. Ano, stane se. Při jejich zkratu na nich budeš mít logickou nulu nebo jedničku a to po dobu zkratu, takže bude váznout komunikace. :wink:
matsn

#20 Příspěvek od matsn »

p32 píše:Datové vodiče jsou vždy jako takové chráněny odporovým děličem nebo něčím podobným. Ano, stane se. Při jejich zkratu na nich budeš mít logickou nulu nebo jedničku a to po dobu zkratu, takže bude váznout komunikace. :wink:

To se pozná a opravilo by se, aspoň, že by to nezničilo počítač :-D
p32

#21 Příspěvek od p32 »

Já si myslím, že problém by byl je se zkratem napětí z USB a pokud tam stejně budeš mít napětí kvůli motorkům atd., tak je lepší z toho napájet i tu kamerku.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“