Popis suciastok v OVP 2540
Moderátor: Moderátoři
Popis suciastok v OVP 2540
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Re: popis suciastok v ovp 2540
milan810i píše:..... chcel by som si nanovo osadit dosku z kvalitnimy suciastkamy nech to este cosi vydrzi lebo sa mi ta telka dost casto zacala kazit.....
Podle mne naprostá hloupost a zbytečná práce.Podle toho textu co jsi napsal to vypadá,že chceš vyměnit komplet všechny součástky,co jsou osazené(ale to asi né).Souhlasím s KUBO-m,je potřeba hlavně opravit(odstranit) hlavní příčiny závad a televize Ti muže sloužit ještě dlouhá léta.
Jinak podle mého je taková "oprava" naprostá pitomost, hlavně z finančního hlediska.
Taky je to krávovina, měnit všechno, naprostá většina součástek neodejde nikdy. Mám tu 30 let starou televizi a měnil jsem v ní jeden kondík ve vertikálu. Asi před pěti lety, už nedržela svislá synchronizace... jinak chodí a chodí a chodí...
Je úplně jedno, jestli "preventivně" vyměníš všechny součástky:
pokud totiž k poruše jedné součástky dojde, je jedno, zda staré či nové, často je v tom sama, ale někdy s sebou vezme tak 2-10 dalších součástek - v takovém případě ti bude howning platné, žes je vyměnil za nové, odejdou tak jako tak.
Otakarv ti napsal jedinou schůdnou cestu: odstraň příčinu závady a žádné součástky odcházet nebudou, není je tedy třeba měnit.
Daleko efektivnější je totiž naučit se najít závadu a její příčiny.
A, když s sebou na odchodu vezme vadná součástka tři čtyři šest dalších, nezajímá ji, jestli byly původní nebo měněné.
Chceš dělat naprosto zbytečnou věc, navíc v rozsahu, kterým poruchovost spíše naroste.
Je to jako s autem: preventivně vyměníš motor, převodovku, nápravy, tlumiče, péra, brzdy, a odejde ti třeba čidlo podtlaku sání.
Budeš znovu měnit všechno?