Toshiba 218X7M, nejde vertikál
Moderátor: Moderátoři
- JirkaCh_01
Toshiba 218X7M, nejde vertikál
Třeba koncovej stupeň řádkového roukladu? Poraďte prosím
Re: oprava televize
vypadá to že je problém v okolí vertikálu (možná přímo i samotný koncový stupen)ale ten má příčinu obvykle že odejde.
změř jeho napájení a tak.
- JirkaCh_01
- JirkaCh_01
2) najdi na desce typ chassis
3) zkus vygúglit schéma té bedny
Měř, měř a měř, co kde má být - napětí, úbytky na odporech v cestě proudu = nepřímo proudy, oscilem průběhy... A pak se ptej na konkrétní věci - když tady naměřím tohle, a tamhle tohle, co to může být?
A kutilmile - nelituju tě
JirkaCh_01 píše:Jsem ve 4. ročníku studuju obor mechanik elektronik. A docela mě to baví a rád se něco přiučím tak jen chci případně poradit.
Tak začni: Základy TV techniky, abys nemusel psát takové "bludy", jako když jsi začal:
JirkaCh_01 píše:Mám televizi toschiba. Když jí zapnu obraz je jen uprostřed v tenkém pruhu. Nrví někdo čím to je?
Třeba koncovej stupeň řádkového roukladu? Poraďte prosím
JirkaCh_01 píše:tak jak to napravím?
Třeba tak, že si nejprve přečteš PRAVIDLA: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=32062 a pak doplníš do zadání vlákna to chybějící (jak už ti bylo ostatně doporučeno)
Do silnoproudu se fušovat smí, na auto (!)viny dobastlovat taky, s motherboardama kouzlit, načerno vysílat, ale jen ne lézt do řemesla TV opraváříkům
Když jí zapnu obraz je jen uprostřed v tenkém pruhu
Pruh, i tenký, si můžu představit vodorovně i svisle. Upřesni to, ať zde zavládne klidnější povětří.
- JirkaCh_01
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- JirkaCh_01
ja to delam zatim tak,ze jsi podle šasi stáhnu schému,změřím napájení vertikálu.A proměřuju elity v obvodu vertikálu na ESR i kapacitu a i keramický a tak na kapacitu.a odpory a pak zkouším vyměnit (když to stýále nefunguje nebo když najdu nějaký elit vyschlý v tomto obvodu)tak potom zkouším vyměnit koncák vertikálu.