lce ck 5384x

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
brtnik
Kontaktovat uživatele:

lce ck 5384x

#1 Příspěvek od brtnik »

Zdravím, mám tu tohohle korejce s typickou závadou - vadné elektrolyty ve zdroji. V důsledu rozhozených napětí na sekundáru totálně vyhořelý R419 a zenerka u relátka, spínajícího 110V?. Mám schéma 5484, tam už je ale tento obvod (spínání ze stby) bez relátka s tranzistory, nechce se mi to ale celé překopávat. Potřeboval bych hodnoty odporu a napětí zenerky u relátka, odhaduji pro zenerku asi 12V a odpor cca 100ohm/ 2W, je to správně??
Díky moc!
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Stáhni si z hlavní stránky (Nové soubory) schema CK3366, je to podobné, jen poziční čísla asi nesedí.
brtnik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od brtnik »

díky, to je právě ta novější verze bez relátka s tranzistorovým spínáním.... Potřeboval bych tu předchozí verzi 5384.
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Peta-cb »

vypadá to že mam stejný nebo podobný problém.mam 3366x a obraz sice jde ale vlní se a po chvíly přestane reagovat do a začne se rozlaďovat.co je vhodné vyměnit??už nad tím sedím pomalu 2 měsíce a nic.
89.176.2.100

#5 Příspěvek od 89.176.2.100 »

Peta-cb píše:vypadá to že mam stejný nebo podobný problém.mam 3366x a obraz sice jde ale vlní se a po chvíly přestane reagovat do a začne se rozlaďovat.co je vhodné vyměnit??už nad tím sedím pomalu 2 měsíce a nic.
Jednoznačně OPRAVÁŘE . V Čes. Budějovicích je velmi velmi mnoho kvalitních lidí z bývalého Elektroservisu , kteří si rádi vydělají a určitě jim to bude trvat setinu času , který jsi na tom tv. strávil ty . Zdravím Ivan
tonyab

#6 Příspěvek od tonyab »

Peta-cb píše:vypadá to že mam stejný nebo podobný problém.mam 3366x a obraz sice jde ale vlní se a po chvíly přestane reagovat do a začne se rozlaďovat.co je vhodné vyměnit??už nad tím sedím pomalu 2 měsíce a nic.

Ahoj,
pravděpodobně máš vadné VN-trafo. Taky preventivně vyměň všechny elyty ve zdroji a buzení VN. S pozdravem, T
elektromichal
Kontaktovat uživatele:

LCE

#7 Příspěvek od elektromichal »

koukam probirate LCE
co naměřit na TMS73C47 ve stand by ?
mam schema ,ale předpokladam ,že je v haji
tranzistor Q619 byl KO ,na pin 1 jsem naměřil 6V
zkoušel přečist eepromu,ktera je napajena take z Q619
ale nejde ,co v ni ma být?
schema časti LCE v uploadu
Odpovědět