Canon G5 - česká uživatelská příručka

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
cikan

Canon G5 - česká uživatelská příručka

#1 Příspěvek od cikan »

zdravím all,
scháním uživatelský manuál v češtině pro kompakt CANON G5, nejlépe v pdf. Vlastním manuály v češtině pro G3 (pro G5 - DE,ENG nebo SM). Předem dík za příp. pomoc.
jogo

#2 Příspěvek od jogo »

Zdravím, pýtal som sa mne známeho dodávateľa Canon, jediné čo mi vedeli odporučiť:
http://www.canon.cz/
cez nich by to nešlo?
jogo

#3 Příspěvek od jogo »

A ešte máš SZ.
cikan

#4 Příspěvek od cikan »

jogo - dík.
Na "canon.cz" jsem posílal email, zatím bez reakce.
Jinak bez problémů se dají stáhnout uživatelské manuály (mnoho svět. jazyků) a soft ze stránek Canonu.

http://software.canon-europe.com/

Tak nevím, proč by podobná podpora nemohla být na "canon.cz".
cikan

#5 Příspěvek od cikan »

dnes přišla odpověď od "canon.cz":

Canon CZ s.r.o. dodává tyto produkty s českým manuálem v podobě brožury, pokud jste produkt koupil(a) v ČR a manuál nebyl přiložen, kontaktujte prosím svého prodejce.

Pokud jste nakupoval(a) v zahraničí nebo jinou formou, můžeme Vám manuál prodat, cena manuálu na PowerShot G5 je 300,-Kč. Návody posíláme dobírkou nebo ho můžete koupit osobně, po dohodnutí termínu, na adrese naší společnosti – Canon CZ, nám. Na Santince 2440, Praha 6.

Takže jsou slušní, že odpověvěli, ale uživatelé na západ od nás budou pořád o krok napřed..
jogo

#6 Příspěvek od jogo »

V tej SZ som sa zmienil, že sa mi napriek snahe podarilo zohnať kontakt na poskytnutie manuálu - len v skopírovanej podobe z pdf a to za cenu 16euro. Len v skopírovanej. Dôvodom je vraj ochrana pred šírením prostredníctvom internetu. Cenu údajne neurčuje dodávateľ, ale Canon. Ako vidím, relevantná skúsenosť s canon.cz to potvrdila.

Pozastavil som sa nad tým, že ochrana pred kým.

V čase, keď ešte len začali odchádzať prvé VN trafa na Videotonoch ("Walthamoch"), mi výrobca odmietol uvedené VN trafo predať s odôvodnením, že majú zabezpečený záručný servis a keďže ja nie som ich zmluvný partner, mám zákazníka poručiť odviezť to do ich servisnej siete. Bodka.
Neviem už presne, vedúci čoho, mi to povedal, či odbytu, či servisu, výroby, alebo samotnej firmy.
Ale viem, že som mu vysvetlil nasledovné:
Sieť servisu možno máte. Ale ja mám svojich klientov, ktorí oslovujú mňa, a je ich dosť. Ak začnem robiť týmto klientom v tomto smere problémy, a posielať ich niekde do čerta aj s Vašim televízorom, pretože je problém so servisnými dielmi, nebudem problémový ja, ale Váš výrobok. A ak si budú pred kúpou pýtať radu, verte, že mi dôverujú natoľko, že si kúpu Vášho televízora ešte premyslia. Ja by som navrhoval, aby, ak už niekto za mnou príde, televízor sa mu riadne a včas opravil a klient si ani nestihol uvedomiť, že ho mal vôbec pokazený.
Odvtedy som sa stal "nezmluvným" odberateľom ich transformátorov.

Niečo podobné vidím aj v príbehu tohto manuálu. Iste, bola do jeho vyhotovenia vložená nejaká investícia. To sa spochybniť nedá. Predpokladám, že napr. česká pobočka Canon nemá v záujme podporovať dovoz výrobkov z iných štátov. Prichádza o zisk. Navodzuje sa mi však myšlienka, či nie len o zisk fiktívny, pretože ten, kto si to kúpi vonku, vie čo robí, a zrejme si to kúpi len a len tam.
Avšak Canonu, tomu za siedmymi horami a siedmymi dolami, by to malo byť jedno, hlavne, že je to Canon. Ten totiž o zisk neprichádza. Ak však bude robiť prekážky záujemcom o ich výrobok, a to akýmkoľvek spôsobom, no prečo sa neobzrieť po výrobku inom. To už ale prichádza - o klienta. "A sused, kamarát, švagor sa opýta - aký máš fotoaparát? si s ním spokojný? Aj ja si teda taký kúpim."
Je to troška také "na ľudovú nôtu", ale tak nejako to asi aj je.
Takže ak centrálny Canon logicky rozmýšľa, a verím tomu, že takých chytrákov ako som ja, je tam iste požehnane, vyjde svojmu klientovi v ústrety tak, ako sa len dá.
Žeby bol nakoniec predsa len problém s Canonom tu blízkym?
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

jogo píše:Žeby bol nakoniec predsa len problém s Canonom tu blízkym?

Ano, je to typicke "slovenske/ceske" kratkozrake riesenie.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“