TESLA TVS2830 TS, problem s korekciou podušky
Moderátor: Moderátoři
Mysteri-No zo skopom by som to uz mal vyriesene ,to mas pravdu.
Akurat som sa pytal byvaleho majitela,ze co tam bolo opravovane predtym a jedna sa o tu istu zavadu,cize bol urcite meneny mosfet.Vyzera to,ze vymenili chybnu suciastku,ale pricinu preco odisla nevyriesily...No pohram sa stym a uvidim,ze kde je chyba.Co ten chybajuci rezistor R69-ignorovat ho?Asi v tej scheme nie je nakresleny zbytocne...
Tak som zmeral vsetky suciastky okolo a nic zle som nenasiel-teda okrem tranzistora,ktory neviem odmerat(prerazeny nie je).Burajko píše:Prepoj drain a source modulacneho mosfetu a problem hned odhalis.
Taktiez som prepojil drain a source na tranzistore a obraz sa roztiahol.Len neviem co to znamena
K tomu tranzistoru WOK 022-neviem co to je zac,ale je to tak ako som napisal,cize WOK 022.
\\Tak ma napadlo,ze ak sa roztiahol obraz po premosteni mosfetu,tak obvod"za tranzistorom"funguje a chyba moze byt bud v tranzistore,alebo v signale,ktory ide na gate.-uvazujem spravne?
Taktiez som nameral napetie 8V na R280-co je podla schemy v poriadku.
Dalej ma uz nic nenapada,okrem tranzistora,hoci ten musi pracovat,ked sa po odpojeni gate obraz roztiahne naplno.Otazka je,ci pracuje spravne,tak ako ma,alebo je"nejako" poskodeny-pisem"nejako",pretoze prerazeny nie je...Ja to vidim na ten tranzistor,avsak sa mi ho nepodarilo kupit u nas v meste a tak si ho musim objednat a cakat
Ak by este niekoho nieco napadlo nech prosim napise...
V kazdom pripade dakujem kazdemu zucastnenemu za pomoc.
Objednal som ten tranzistor a cakam...Inac su tam v obvode pred gate akurat dva rezistory,ktore su v poriadku,cize pokial nepomoze vymena tranzistora,tak uz ostava asi iba TDA8844
Uz len napisem,ze za povodny tranzistor BUK474,som si objednal BUK444,nakolko prvy spominany nikde nemali.No a nakoniec mi za BUK444 poslali IBE30G.
Takze este raz vam dakujem vsetkym zucastnenym za pomoc a postrehy
Killroy