Zabezpečení garáže
Moderátor: Moderátoři
Díky tátovy bydlíme v místě, kde již 3roky co tu žijeme jsou po celý rok ve všech autech co parkujou na našem nádvoří klíčky v zapalování (tudíš jsou odemčená), a ani dveře do baráku se nezamykají...
Venku se nechávají cekem cenné věci..
A nikdy nic... žádný pokus. Je na to jedna finta.
když nad tím přemýšlím jde jen o tem pocit že jsem pro to něco udělal
zakupil som si stavebnicu - poplachovu centralu. zostavil. mam zapojene tri dverene/okenne magneticke čidla z teslackeho poplachu ALARMIC.
kupil som vnutornu sirenu 110dB na 12V , vonkajšia sirena je na 230V a je spinana vykonovým obvodom poplachovej centrály. plus nejaka mechanicka ochrana objektu, petlice atd. a zatial klud. raz bol planý poplach ked prasklo jedno čidlo v mraze a spojilo kontakt. centralu napajam z adapteru 12V ak by zlodeji vyhodili poistky vonku v skrinke alarm prede do rezimu na zaluhu rele prepne na založný akumulator.
inač som spojokný.
Crifodo píše:otázka potom je.... nebyl pro pro něj jako bývalého člena ČSLA zbrojní průkaz: cajti ho důtklivě varovali, ať se aktivně nebrání, jinak příště přitáhnou s granátem...
Kde to jsme? Už byl vynesen precedentní rozsudek, ve kterém se jasně říká, že aby obrana byla účinná, MUSÍ BÝT VEDENA VĚTŠÍ INTENZITOU NEŽ ÚTOK - takže s klidem "dar přítele Lugera" a při prvním náznaku pokusu o aktivní útok zahájit vysoce aktivní a hlavně efektivní obranu systémem průvan v kedlubně. Obhajoba - byl jsem sám a jich bylo X a MĚL JSEM STRACH O SVŮJ ŽIVOT. A sorry - můj vlastní život je pro mne vždy důležitější než kejhák nějakýho vybarvenýho pobírače dávek, kterej si nepozván vyrazil za 5 prstů na přilepšenou ke mně na dvorek.
Dokud tento fakt nebude společnost chápat jako normu, zastupující zkorumpované státní či městské uniformované bezmozky, nebude v tomto Kocourkově pro normálního člověka bezpečno.
A kutilmile - nelituju tě
Takže asi tak.
BOBOBO píše:Někde se začít musí . Čím víc budem podělaný , tím hůř . .
Nevidím jako reálnou cestu tuhle společnost v nynějším stavu převádět na systém "braň se sám se zbraní v ruce".
Ke zbraním a dovednosti jak s ní zacházet má blíž kasta lidí na hraně zákona nebo různí rychlozbohatlí prasečkáři a frikulíni než normální lidi, neumím si představit jak si učitelka, ouřada nebo bývalý vedoucí drogerie pořizuje qér a představuje hrozbu pro útočníka. Zato okradeníschopní budou v novém systému pořád stejně.
Současný systém dosáhl vidlicovitého rozvětvení, práva různých menšin a politická korektnost a předesranost dosáhly maxima, znalost a schopnost individuálně se bránit dosáhla minima.
Bránit se sám a dobře, jednotlivě bez systému předpokládá obecné mínění nakloněné k fandění slušnosti a mravnosti a vzájemnou solidaritu jednotlivých lidí kteří se podrží, to už taky neplatí!!!