menic na notbuk zvedava otazka.

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
drotik

menic na notbuk zvedava otazka.

#1 Příspěvek od drotik »

minule sa mi dostala do ruk rozbita krabicka tak som sa snazil z nej vysomarit trocha som to prekreslil co sa dalo a vyslo mi z toho ze to bude nejaky zvysujuci menic.bezne ide po hlavnej vetve +U od aku cievka dalej v serii dioda na vystup.medzitym je oproti kostre spinaci tranzistor budeny nejakym oscilatorom to je ok,ale tu ma zaujala jedna vec:dva paralelne fety budene uc3843 zatial ok lenze nikde som tu nenasiel tu diodu iba dalsi fet.prave na mieste de by som ocakaval prave tu diodu.takze fet zapojeny ako dioda?s tymto som sa este nestretol...vsetky tri fety IRFZ48.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Také se s tím setkávám , má mít menší ztráty -FETdioda . Sám bych rád osvětlení , třeba se vloží Andrea s výkladem . Problémy mám s tímto Packardem .
Přílohy
fetdioda sl.gif
(3.3 KiB) Staženo 136 x
Packard zdroj.png
(1.04 KiB) Staženo 164 x
voodoo400

#3 Příspěvek od voodoo400 »

ano diody sa daju nahradit FETmi, znizi sa tym ubytok - straty.
budene/riadene byvaju v zdrojoch z pomocneho vinutia hlavneho transformatora
breta1

#4 Příspěvek od breta1 »

Pokud se v použitém zapojení může vyskytnout na diodě závěrné napětí (a to je prakticky vždy), FET jako diodu nelze použít (má uvnitř diodu mezi S-D).
Andrea

#5 Příspěvek od Andrea »

breta1 píše:Pokud se v použitém zapojení může vyskytnout na diodě závěrné napětí (a to je prakticky vždy), FET jako diodu nelze použít (má uvnitř diodu mezi S-D).

Ale on se ten FET používá ve směru té vnitřní diody, takže závěrné napětí je dané UDSSmax.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Nechce se Ti , Andreo , nám to blíže objasnit ? I to řízení ... děkuji i naprázdno .
Andrea

#7 Příspěvek od Andrea »

Tak si to najdi na netu, dej do Googla "synchronous rectifier".
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Bohužel englicky neznaju a v češtině nic není , nepočítámli ten rádoby překlad s katováním kostí pro tento případ .
Andrea

#9 Příspěvek od Andrea »

Lenochu línej :twisted:
Strejda
A hned první odkaz, přímo od nás :) http://stag.zcu.cz/fel/kae/NSA/Texty/Synchronni_usm.pdf
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Ano , to je to opajcnutý z angliny , co jsem prohlížel na google , zbyla tak 1/5 a stejně mi to nepomůže , jelikož se mi jedná přímo o zapojení viz výše . Z těch pár slov si to nejsem schopen transponovat na uvedené zapojení . PS ten spoj s kostrou co chybí jsem opravdu líný opravit , ale znalý ví , že tam musí být .
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“