CTV2125
Moderátor: Moderátoři
CTV2125
Na tomto TV odišlo RKS. Výkonové BU, vazebný kondík aj obvod TDA8143.
Ďalej som zistil, že Chýba napätie +12V. Bol zlý obvod TDA8138. Pri jeho výmene som zistil, že bol roztrhnutý. Asi doň vletela napäťová špička pri závade RKS. Uvedené súčiastky som vymenil a TV išla. Asi po dvoch dňoch nastal tento problém. Pri zapnutej TV má logo vysielaného programu ducha a zrní ale na druhej strane obrazovky, kde je číslo od kolkých rokov je vhodný program, tak to je pekné. Po chvilke sa to prehodí. Alebo keď idú titulky, tak jeden riadok je pekný a jeden zrní a zasa sa to po chvilke prehodí.
Môže to robiť ešte nejaký kondík v +12V vetve, cez ktorú pravdepodobne prebehla napäťová špička?
Ďakujem!
Je tam vidieť, že niektoré texty sú pekné a niektoré roztrasené.
- Přílohy
-
Clipboard01.jpg- (284.33 KiB) Staženo 172 x
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Nejlíp by asi bylo(pokud bys měl odněkud půjčit)na zkoušku VN trafo vyměnit.
- Přílohy
-
priebehy.jpg- (164.12 KiB) Staženo 145 x
Odpojil som od pinu 2 obvodu TDA 8143 prepojku k BU-čku a potom meral osciloskopom priebehy. Signál HBUD z obrazového procesora bol teraz
v poriadku, ale výstupný signál z obvodu TDA8143 mal zlý výstupný priebeh. Amplitúda signálu mala byť 6.5V a bola cez 10V, signál mal iba obdĺžnikový priebeh.
Je možné, že znova odišiel obvod TDA8143?
Ty "roztřepané" svislice v obraze bude mít "na svědomí" buď VN-trafák, a nebo jedna "záludnost" ve zdroji (u OVP jsem ale ještě neměl - bývalo to u OTF-ek s říď. IC TDA4605) - radu "zaměřit se na trafo" jsi tu ale už dostal