Pres routr nevidim na VOIP branu.
Moderátor: Moderátoři
- czatlantis
- czatlantis
Řekl bych, že "BRÁNA MÁ ZAKÁZANEJ MANAGEMENT Z WAN STRANY - tzn ze strany, ze které se připojuje do SMC routeru." nebude to pravé ořechové. Je to asi v něčem jiném
Zaškrtnutí DHCP a restart nepomůže.
Pokud zapojíš router za router, tak budeš mí stejný problém. Proto bys musel u toho druhého routeru jeho funkci vypnout.
Předpokládám, že když budeš zjišťovat ty IP adresy, jak jsem se ptal, tak dojdeš k pár věcím v nastavení. Ale raději se pokusí ti je přímo poradit - tj. jak to máš na té VOIP bráně opravdu nastavit.
a) připoj PC jen k VOIP bráně přes 192.168.1.1 (její WAN port bude prázdný)
b) po přihlášení se přepni do Maintenance > System > General (údržba > systém > všeobecné)
c) v prvním řádku v režimu MODE zvol Bridge
d) na pátém řádku v políčku Management IP Address (IP adresa pro nastavení) zadej IP adresu, kterou budeš používat k připojení k VOIP bráně - u tebe asi ta adresa z LAN routeru (např. 192.168.0.3)
e) dole klepneš (potvrdíš volbu) na APPLY
f) VOIP brána se automaticky restartuje a pak se do ní dostaneš pomocí té nové adresy zepředu i zezadu, tzn. i přes ten router SMC
Pozor, PC musí mít pro přístup do VOIP brány potom nastavenou stejnou podsíť (z toho příkladu 192.168.0.x)
Je to jen pro případy, kdy chceš PC připojit k zařízení jednou na adrese 192.168.2.1 nebo na adrese 192.168.5.1 apod.(máš tam v sérii víc zařízení ). V tom případě nastavíš přes Otevření síťových zařízení, volbou drátového připojení a jeho vlastností (pravé tlačítko) na Protokolu sítě Internet (TCP/IP) použití manuálního nastavení adresy IP s např. 192.168.5.10 a maskou 255.255.255.0. Když to potom pozavíráš, tak se ti shoduje podsíť 192.168.5.x pro zařízení i PC. Takhle se připojíš vždycky, ale někdy to jde samo a každej to dělá různě.
V tvém případě jde o zkušební propojení VOIP brány přes WAN port s PC, takže jde vlastně jenm o to, když bys tam nechtěl nebo neměl tem router a chtěl ověřit funkci přístupu k VOIP bráně zepředu i zezadu.
Ale to můžu jen hádat, mrkni se do nastavení routru, co je čemu přiřazené. Definuješ to podle MAC adres.
Ten návod je obecný a jako příklad, ale IP adresy z LAN routru si musíš zjistit sám, já je neuhádnu.
Tak uz to jede, musel jsem nastavit sitove pripojeni v pc. Jenze kdyz to zmenim z DHCP tam mi pak púrestane fuungovat net.
Edit: Probehla aktualizace firewallu. A jupi uz to funguje jak z praku. Jeste zajistit aby routr ip pridelene voip brane nezmenil.
p32 Velmi dekuji za trpelivost a pomoc.