netušil jsem to , co vše je volná živnost
Moderátor: Moderátoři
netušil jsem to , co vše je volná živnost
- kevin_mitnick
Crifodo píše:Projektování zařízení na malé napětí mi moc smyslu nedává, třeba je to byrokratický blábol.
Proc? Napadaji mne treba dochazkove systemy, pristupove systemy, rozvody hodinoveho signalu, rozvody telefonu, pocitacove site, alarmy, kamerove systemy, systemy ochrany zbozi, systemy dohledu a lokalizace zamestnancu.........
To vse casto potrebuje projekt a neni to silnoproud
Obsahem činnosti není projektová činnost ve výstavbě, projektování pozemkových úprav, letadel, jejich součástí a výrobků letecké techniky, elektrických zařízení, ani vývoj střelných zbraní, střeliva, výbušnin a bezpečnostního materiálu.
obor č. 62 dle par. 130/2008 Sb o volné živnosti
jak je to praxi po průseru, když bude "projektant" křižovat nebo souběžně vést energetické vedení atd., jestli pak někdo udělá bububu a bude zas chtít všechno do inženýrské činnosti....
ona ta harmonizovaná EU administrativní sračka už začíná mít dost. Z některých formulací a kombinací toho živnostenského zákona jde na mě dávení.
A jak uvedl Crifodo jsou ty formulace ŽZ na zbl.......
Edit:
Přehledl také obor č.63 který projektovaní elektrických zařízení umožňuje ,ale ale bez certifikace to stejně investor nevezme !
Pokud jde o návrh techn.celku je projektat elektro požitelný až celkem když to stojí hotové ! Těžko si totiž dokáže představit co vše je součástí projektu ! Ale obecně jsou projektanti - bez projektů a obráceně a nelze jednoznačně říci co je dobře či špatně ! Asi jediné rozumné by bylo opravnění neudělovat jen zapůjčovat , ale kdo by vlastně nestraně v týto zemi rozhodoval ? to netuším !