Přepínač kanálů - relé
Moderátor: Moderátoři
Přepínač kanálů - relé
- Přílohy
-
001.png- (60.8 KiB) Staženo 172 x
Jen podle mých zkušeností dost záleží na typu relé, hlavně jeho kontaktů. Některé kontakty, pokud nejsou zatěžovány silným signálem, přestanou spolehlivě vodit a u jednoho typu relé (starý typ 15N599xx - zatavené v plechu s barevnou tečkou a vylisovaným schématem zapojení) mi zas sepnuté kontakty generovaly malé napětí, které se přičítalo k signálu.
Takže by relé mělo mít asi pozlacené kontakty nebo něco podobného, co neoxiduje a nemusí se otírat spínáním.
- kevin_mitnick
FERYACT píše:Existují relátka která jsou konstruována tak aby se kontakty/zlaté/ po sobě posunuly a tím se čistily
IMHO zlaté kontakty jsou nožové a po sobě se neposunují - předpokládá se že na zlatu se netvoří žádná vrstva sloučeniny. Posunují se po sobě (spoluchod) čočkové kontakty ze stříbrné slitiny kde se předpokládá, že na povrchu by se mohla vytvořit izolační vrstvička sirníku. Pak je ještě definované průrazné napětí a fritovací proud, které na kontaktech musí být, aby se u sepnutých kontaktů udržela potřebná vodivost.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
http://www.schotter.sk/index.php?page=s ... &Itemid=26
Tak ze predpokladam ze budu ok na to pouzitie.
Relé je z nějakého vraku a líbilo se mi, že bylo vhodně malé. Ale dovnitř jsem neviděl a kontakty jsou samozřejmě z neznámého materiálu. Ani mě pochopitelně dopředu nenapadlo, co se stane. Někdy i zdánlivě bezproblémová věc a primitivní zapojení pozlobí.