technik-po píše:HONZO radíš mi to samé co tady v optravně jen s tím rozdílem že oni tam tu pojistku namontují a nechají.
Pojistka s označením F je velmi rychlá pojistka (zase kecáš!), která má daleko kratší dobu přeručení obvodu než klasická skleněnka. .....
Proto se mi nezdá různé propojování čímkoliv. Ta OR15 shořela z nějaké příčiny kterou doposud neznám
Může být třeba vadný i NL101
Tak
za 1. -
"F-ko" je pouze rychlá poj. - velmi rychlá se značí
"FF" 
To doporučení: použít namísto
R103/0R15 pojistku
F1,5A není "od blba" - jak jsem psal, v řadě předchozích TVP byla skl. pojistka použita, ten poj. rezistor vlastně tu její pojistnou f-ci "supluje" (už sis našel ten rozdíl mezi norm. a poj. rezistorem?)
A prohlídni si pořádně (v těch místech!) tu DPS - zjistíš, že jsou spoje vlastně "připraveny" pro zapájení dvou "držáků" pro skl. pojistku (takže tam s ní původně i počítali)
A proč tam nakonec není a je tam "jen ten poj. rezistor"
A napadlo by tě, že je to možná jen z ekonomických důvodů? Že jeden "blbý" rezistor může být pro výrobce daleko levnější, než skl. pojistka, se dvěma držáky (o pracnosti montáže - jednoho, či druhého - ani nemluvě).
Ale tohle "uvažování" snad po tobě ani (při tvých "zkušenostech") nemůžu asi chtít

HONZO radíš mi to samé co tady v optravně jen s tím rozdílem že oni tam tu pojistku namontují a nechají.
A co se stane, když ji tam třeba i nechají? Jištění obvodu přeci zachovali - nebo ne?
Stačil ti k tomu ten předchozí výklad
Za 2. - pokud bude skutečně ten FET dobrý (což jsi zatím ale vůbec neprokázal

), tak příčina "odejití" rezistoru může skutečně být jenom v "zestárnutí" (únava materiálu -

) - nasvědčovalo by tomu i to, žes na něm nic vizuálně neobjevil (žádný "prskanec", který by - při probitém FETu - určitě následoval)
A za 3. - pokud by byl vadný Nl101/uC3843?, tak by s největší pravděpodobností byl vadný i FET - ale nemusí to být pravidlem