Přepínač kanálů - relé

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PavelFF

#16 Příspěvek od PavelFF »

Atlan píše:pisu ze signalove..odpor sa ma pohybovat v rozmedzi caaa 50miliohm
Já to vůbec nemyslel jako narážku na tvé konkrétní relé, to je určitě správné. Spíš jen jako pro informaci, co se může taky stát (když se použije nevhodná součástka).

Ale když si to načal s 50miliOhmy, začal jsem pročítat datašíty, protože mi odpor kontaktů nepřipadá jako nejdůležitější kritérium, kterým se odlišuje signálové relé od jiných typů. A fakt je, že 50miliOhmů má i třeba automobilové relé na 25A .

Ale až na stará kolena jsem díky tomu zjistil, že výrobci uvádějí parametr "Minimum Switching Load" , což je v tomto případě "0.01 mA" a "10 mVDC".http://zefiryn.tme.pl/dok/wd1/a5.pdf
, zatímco automobilové relé ho má např. 1A a 6V. http://zefiryn.tme.pl/dok/wd1/fbr512.pdf

Podle popisu chování zesilovače (ZdenekHQ) tento parametr neberou v potaz občas ani konstruktéři zesilovačů, což je horší.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od workhard »

Ve všech měřácích,co jsem zatím rozebíral,byly jazýčkové zlacené kontakty. Asi vědí,proč je tam dávají... :wink:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Atlan

#18 Příspěvek od Atlan »

Myslim ze v datashete od toho mojho rele pisu aj stav po n zopnutiach realizovany na m kusoch aky bol prechodovy odpor.... to len tak na okraj
FERYACT

#19 Příspěvek od FERYACT »

Na zlatých kontaktech se v rozporu se školními znalostmi tvoří bez
přítomnosti "čistícího" proudu hůře vodivé vrstvy.Zmiňovaný zátav ve vodíkové atmosféře tyto problémy nemá.Ale motejte cívku pro tento zátav.
Zátav /jazýčkové relé/ má ale hlavní výhodu v tom, že můžete pomocí současně posouvaných magnetů spínat dva velmi vzdálené obvody.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“