Vysavac prikon 1300W, saci 450W ?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PCmaniac99

#16 Příspěvek od PCmaniac99 »

já mám panas MC - CG485 příkon 1800w sací výkon 370w po půl roce běžného vysávání 1x - 2x týdně ne víc než půl hodiny v něm něco shořelo zatím jsem ho na reklamaci neposlal není na to čas... řekl bych že regulátor nebo sežral uhlíky...
voodoo400

#17 Příspěvek od voodoo400 »

Ja mam panasonic MC E762 1600W taha perfektne, ale po 3 rokoch trebalo menit loziska.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ZdenekHQ »

Co se týká uhlíků - shořel mě cca 10 let starej Siemens, ale ty uhlíky tam byly ještě tak na 30 let.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
breta1

#19 Příspěvek od breta1 »

Asi jsem tupý, ale fyzikálně si nějak pojem sací výkon nedovedu představit a obecné pindy že to představuje množství nečistot z koberce vytažených nebo jiné hovadiny se ani nesnažím pochopit.
Mi by stačilo uvádět údaj o protečených litrech vzduchu za minutu naprázdno s příslušným předepsaným filtrem a max. podtlak při zacpání vstupní trubky.
Nebo ví prosím někdo, jak si objektivně změřím kouzelný údaj sacího výkonu ve W?
Nepo

#20 Příspěvek od Nepo »

Killroy
Moderátor

#21 Příspěvek od Killroy »

Tu hrncovou Rowentu můžu potvrdit. Mám jí spoustu let a jako vysavač na hrubou špínu ho zatím ještě nic nepřekonalo. Pytel vydrží dlouho a měním ho až tehdy když už se to skoro nedá unést. Dával jsem ložiska, uhlíky a jednu turbínku. Zvuk je sice pronikavý, ale zase na něj odvede výkon. Bez problému stráví piliny, zem z rozbitých květináčů i omítku a písek při výměně oken..

Killroy
Naposledy upravil(a) Killroy dne 27 dub 2010, 14:27, celkem upraveno 1 x.
breta1

#22 Příspěvek od breta1 »

Nepo:
Hezký článek, ale k ničemu. Sací výkon prý je součin průtoku vzduchu a vytvořeného podtlaku. V jakých jednotkách to má být a jak potom z toho dostanu elektrické watty, pořád nevím. Kdyby se tomu součinu říkalo třeba sací schopnost vysavače a bylo to uváděno jen jako číslo a žádné watty, asi by to k něčemu bylo a vysavače by se daly také srovnávat.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“