Elektrocentrála Einhell ST-2500

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
CERT_z_Bx

Elektrocentrála Einhell ST-2500

#1 Příspěvek od CERT_z_Bx »

Nemá náhodou někdo schéma zapojení nebo nějakou servisní dokumentaci na tuto centrálu???. Centrála je stará cca 4roky, chodila bez jakéhokoliv servisu, tedy pokud nepočítám výměny oleje a dolévání benzínu. Asi před rokem se u ni začaly projevovat jakési problémy s velikostí výstupního napětí, poklesy až na 110voltů a výpadky výroby el.energie. Jelikož je 4taktní, je mi jasné že potřebuje důkladnou opravu, ale zatím se nemám čeho chytit. předem dík :D
CERT_z_Bx

#2 Příspěvek od CERT_z_Bx »

sem zapomněl vložit obrázek, tak tu je
Přílohy
Einhell ST-2500.jpg
to je ona
(11.37 KiB) Staženo 16 x
procesor

#3 Příspěvek od procesor »

mirosne

#4 Příspěvek od mirosne »

Skontroluj uhlíky
CERT_z_Bx

#5 Příspěvek od CERT_z_Bx »

Uhlíky jsou zkontrolované, nemají skoro žádný úbytek, jinak jsme se s procesorem trochu nepochopili, to co mi dal, je link, na prachsprostý uživatelský manuál, přesně ten, co jsem k té centrále dostal při nákupu v tištěné verzi a po jehož prostudování jsem se dozvěděl pouze typ zapalovací svíčky a její odtrh. Já bych potřeboval servisní manuál, to jest nějaké PDF, kde budou výkresy, nějaké to povídání a hlavně schéma zapojení , kde budou i možná nějaké ty napěťové a proudové hodnoty!!!!! Viz třeba u aut kniha z edic ,,JAK NA TO" :D :D
Ta centrála nepotřebuje jen výměnu svíčky, ale třeba taky seřídit ventilové vůle a spoustu další práce.
rezis

#6 Příspěvek od rezis »

S těmi ventilovými vůlemi jsi to přehnal. Ten motor je na jedno použití. žádné vymezení vůli, plastová vačka, jednoduchá regulace odstředivým regulátorem. Ten dokud blafá bych raději nerozebíral.
Internet - metla lidstva
CERT_z_Bx

#7 Příspěvek od CERT_z_Bx »

No tak to tě asi naseřu, páč ekvivalentně nevíš o čem píšeš, ten motor nemá žádnou plastovou vačku ale disponuje klasickým ventilovým rozvodem OHV s dvěmi vahadly na kterých se nastauje ventilová vůle. Ty si to asi pleteš s nějakou hobby z kauflandu či baumaxu
Přílohy
Obraz001.jpg
(39.33 KiB) Staženo 8 x
Obraz000.jpg
(39.16 KiB) Staženo 14 x
CERT_z_Bx

#8 Příspěvek od CERT_z_Bx »

A vsadím se že ventilové vůle nemají být zhruba dva milimetry.
rezis

#9 Příspěvek od rezis »

Ty jo dobrýýýý. Co za výrobce to dělá?
nenaseřeš. Alepoň si zase rozšířím obzory :wink:
Internet - metla lidstva
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Jak vidím značku výrobce "Einhell", mám jasno - slyším "jedno peklo", otáčím se a jdu pryč. :lol: :lol: :lol:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mirosne

#11 Příspěvek od mirosne »

Vyzerá to,že je niečo z obvodom budenia.Tie čo som robil,bola tá elektronika zaliata a musel som objednať nové moduly.Ešte by som skontroloval kostry a všetky spoje,čo vidíš.
CERT_z_Bx

#12 Příspěvek od CERT_z_Bx »

Kupodivu, značku Einhell dělá Einhell, ale k věci a postupně, Einhell dělá řadu Hobby, což jsou srágory opravdu na jedno použití a pak řadu Profi, ze které je i ta centrála. Centrála maká průměrně 6 až 7 hodin denně v místě kde není elektrorozvodná síť, za dobu 4let, možná i pěti, opravdu bezzávadný chod až na poslední dobu, kdy začla pozlobívat. A jak píše mirosne, podle mne je to téže ten zalitý modul v pryskyřici. Defakto se odlomil z držáků a přibížil se k matici na rotoru, která poškodila kondenzátor co čučel ven z pryskyřice.Takže otázka , nebo spíše priorita jedna bude koupit modul, ale kde a za kolik, druhá otázka je ten servisní manuál a celou ji znova nastavit a seřídit. Do modulu vedou čtyři vodiče, z modulu pouze plus a mínus na buzení cívky rotoru. Rád bych věděl kde a kolik naměřit, jaká napětí, jaké proudíky kde protékají. Jaké bezpečné napětí znovu nabudí rotorovou cívku bez poškození. :D :D :D
Erny

#13 Příspěvek od Erny »

EKKAR píše:Jak vidím značku výrobce "Einhell", mám jasno - slyším "jedno peklo", otáčím se a jdu pryč. :lol: :lol: :lol:

To je přesné :D

Jinak jedno použití, potom nebezpečný odpad....
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“