TVP Samsung, chassis S63 - široký obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#16 Příspěvek od kokun »

Milan121 píše:asi lepší držet hubu

Tak, nejenže náš urážlivý Milan121 není schopen do Předmětu vlákna uvést přesný typ telky (ač je to v PRAVIDLECH !!), ale neuvede ani kompletní typ šasi - páč existují: S63A i S63B 8O :cry:

masar píše:Je třeba změřit napájecí napětí KSŘ a zkontrolovat obvod korekce V-Z (pokud ho tv má). :wink:

A protože jsem na 90% přesvědčený, že jeho telka má větší úhlopříčku než 28" (zase tipuju: 29" SLIM), pak ta telka na 100% korekci ) (8O
Toto všechno se ale musíme jen dohadovat, páč dotyčný ani "nectí PRAVIDLA" :cry:
Honza - kokúň

#17 Příspěvek od x7r »

to:kokun

A musel to bejt EPCOS? třeba v Gesu jsou od jiného výrobce za 26,90 při odběru 5 ks.Teda jestli to je přesně ten samej typ.
Burajko

#18 Příspěvek od Burajko »

masar píše:Je třeba změřit napájecí napětí KSŘ a zkontrolovat obvod korekce V-Z (pokud ho tv má). :wink:

Pochybujem ,ze to stoji za to...Uz len ,keby dotazovatel mal o tom sajnu,inak by vyzerala otazka... :cry:
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
Burajko

Re: TVP Samsung, chassis S63 - široký obraz

#19 Příspěvek od Burajko »

Duvsan píše:
Milan121 píše:Při zobrazení mříže je vidět,že obraz se od svislého středu logaritmicky rozšiřuje na obě strany.vajíčko naležato.

To mi pripadá na väzbový kondenzátor k vychyľovacím cievkám. Ale vzhľadom na to ostatné za to neručím.

Som zvedavy,ako nam to tu obhajis,..........logicky, problem kor. skresenia )(...
A akym sposobom ten kond. mohol toto sposobovat... :wink: (co je dosledok a pricina????)
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

Burajko píše:Tak to ti ide busines celkom dobre,pokial to nie je raz za rok. :wink:

Tak vzhledem k tomu, že jsem už 5. rok v penzi, tak teď je to už skutečně jen tak 1-2x do roka 8O
Jen mně překvapil ten "(ne)skutečný" nárust ceny - a on je u nich, nejen co se týká pozistorů :cry:

x7r píše:to:kokun A musel to bejt EPCOS? třeba v Gesu jsou od jiného výrobce za 26,90 při odběru 5 ks.Teda jestli to je přesně ten samej typ.

Tak bohužel, jeho cena zřejmě narostla všude: http://www.ame.cz/Pasivni-soucastky-rez ... 019600.htm - ani tady není levnější :cry:

Po této cenové zkušenosti se skutečně budu ohlédat po levnější variantě - a tento typ: http://www.ges.cz/ptc-mz73b-30rm-ges05313396.html - by měl být dostatečnou náhradou. Ale objednej si jich 10ks - když jsou všude skladem 0-3ks 8O
Ale Killroy mně na to třeba odpoví: není problém zajistit jakékoliv množství :lol:
Teď zase jen - jak dlouho se tato cena v GESu udrží, když v AME stojí už dnes podstatně více: http://www.ame.cz/Pasivni-soucastky-rez ... 097001.htm - :cry:
Jen to má malý háček, anžto jsem z malého města, tak stejně všechno musím objednávat na dobírku, tak objednávám tam, kde mají větší sortiment, abych mohl obj. více věcí naráz.
Ostatně jako většina z nás - ne všichni jsme z velkých měst :roll:
Zakázek ubývá, "vstupy" rostou => takže klesá jenom zisk (náš výdělek) :cry: :cry: :cry:
Ještě že já jsem už v penzi (takže už jenom přivýdělek) - ale lituju ty kolegy, kteří musí servisem živit nejen sebe, ale i celé rodiny.
Honza - kokúň
Moderátor

#21 Příspěvek od Killroy »

Ty Sincery tam chodí bez problémů a jejich cena se nemění. Množství které je momentálně k dispozici odpovídá jejich kusové prodejnosti. Ale každý si jich může naobjednat třeba 1/2kýble.. :D

Killroy
Milan121

#22 Příspěvek od Milan121 »

aha,je to šasi S63A , A jsem přehédl
29 palců,čili korekce E-W použita a je plně fukční.
Průběh řídícího napětí z vertikálu na operák korekce E-W IC401 v pořádku.Šířka výstupního imulsu na korekční Fet taky ok,ale na sestupné hraně jsou vidět dost podstatné zákmity.
Při měření na VN trafu je vidět asi v polovině průběhu roztřesený zákmit.Je na vzestupné i sestupné straně o velikosti asi 1/4 celého průbehu.
Vrcholek průběhu není zakulcen,ale zeseknut do plošky.
Nenašel jsem žádnou kapacitu mimo normu,napětí sedí dle schematu.
Nadměrnou teplotu jsem zjistil jen u vychylovaček.
Byl dost problém v SM nalézt patřičné položky,protože polovina napisu je ukryta zarohem.
Položku korekce E-W jsem z hodnoty 42 snižoval směrem k nule,obraz se podstatně zužoval a z rovných svislých linek začal vytvářet soudek ( ),opak podušky.Při nulové hodnotě byl prostřední kruh (měl jsem obrazec mříže s pěti kruhy) pěkně kulatý,ale rohové kruhy byly vidět jen z malé části a velmi oválné.
Mohl by se takto projevovat zkrat ve vychylovačkách?
kokun

#23 Příspěvek od kokun »

Jenom škoda, že ta telka (navzdory PRAVIDLŮM) zase nemá žádný model :cry: :cry: :cry:

kokun píše: .... Tak, nejenže náš urážlivý Milan121 není schopen do Předmětu vlákna uvést přesný typ telky (ač je to v PRAVIDLECH !!), ale neuvede ani kompletní typ šasi - páč existují: S63A i S63B 8O :cry:

Milan121 píše: aha,je to šasi S63A , A jsem přehédl

kokun píše:
masar píše: Je třeba změřit napájecí napětí KSŘ a zkontrolovat obvod korekce V-Z (pokud ho tv má). :wink:

A protože jsem na 90% přesvědčený, že jeho telka má větší úhlopříčku než 28" (zase tipuju: 29" SLIM), pak ta telka na 100% korekci ) ( 8O
Toto všechno se ale musíme jen dohadovat, páč dotyčný ani "nectí PRAVIDLA" :cry:

Milan121 píše:29 palců,čili korekce E-W použita a je plně fukční.
.....

8O 8O :lol:
Honza - kokúň

#24 Příspěvek od Milan121 »

Příčina závady - C425 130nF (dle značení šasi S63A),při kontrole vykazoval odchylu -5nF nevěnoval jsem mu zprvu pozornost.Odchylka kapacity se mi zdála na takovou deformaci obrazu malá.Po jeho výměně vše OK.
Na zkoušku jsem osadit menší kapacitu - 100 nF,deformace jen mírná .
Asi kapacita původního koďanu pod napětím cestovala.
V těchto případech jednu radu pro nás amatéry,laiky -odpojit si korekci podušky,třeba i spodní diodu modulátoru,je to zavádějící a svádí ke zbytečnému laborování.
To Duvsan -byl jsi nejblíž!
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“