SONY MHC-1600... pokračování

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

SONY MHC-1600... pokračování

#1 Příspěvek od Hill »

Skončila u mne tato věžička:
- mechanicky je vyřešeno, mechaniky s rozblemcanými řemínky odmaštěné, řemínky nové, funkční
- v napájení zjevně chybí nejméně jedno napětí, protože
-- ani jeden z motorů CD nedostává napětí
-- koncový stupeň i sluchátkový zesilovač nemakají, ale chyba může být v mute nebo v propojení obou skříněk plochým kabelem nebo blokování přepínače cesty signálu (indikace zdrojů signálu naproti tomu se jeví v pořádku, funkční jen tuner).

Sice jsem servisní manuál našel, ale ne na stránkách, kde jsem registrovaný, případně mám zaplaceno. Vzhledem k odhadu zůstatkové hodnoty věže se mi zrovna nechce kvůli jednomu schématu registrovat ještě jinde.
Ze stejného důvodu si nejsem jistý, zda to nepatří do tématu Renovace historických kousků...
Naposledy upravil(a) Hill dne 02 kvě 2010, 10:33, celkem upraveno 2 x.
cackler

#2 Příspěvek od cackler »

Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Díky! :agree:
stefan31

#4 Příspěvek od stefan31 »

Možno problém okolo Q283 - 2SD2012, ... kedysi som opravoval MHC-1200, na PCB predného panela bolo neuveriteľné množstvo studených spojov.

Stefan31
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Vyřešeno: když jsem zjistil, že na displej jde 43,5V místo 33V, tranzistor Q281 na bázi i kolektoru 45V, naměřil jsem, že zenerka D281 nemá kostru. Pak jsem objevil černou kapku čehosi, pod čímž byly přežrané tři spoje najednou (co do toho kdy kdo nalil, se už asi nedovím). Odfrézoval a oloupal jsem spoje pro jistotu dál od postiženého místa, přemostil drátem, a funguje všechno.
Tedy - ještě ty řemínky do kazeťáků musím koupit o číslo kratší, až budou - vzal jsem příliš akorátní (z toho, co v AME měli, jsem vzal nejbližší kratší, no moje blbost, tak tam musím znovu, no), tak si při reverzování proklouzávají a to dlouho nevydrží.
V každém případě díky všem, kdo pomohli.
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Po pár dnech se objevil jiný problém: po zapnutí do sítě se rozkmitá čočka laseru (na cívku focus jde signál od dorazu k dorazu). Laser je KSS240.
Tuto závadu jsem ještě nikdy neviděl.
Ptám se: někdo jiný už ano?
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“