Signál pro řízení záznamu videorekordéru VHS Philips VR600A
Moderátor: Moderátoři
- machrfilip
Signál pro řízení záznamu videorekordéru VHS Philips VR600A
Pořidil jsem si kombinovaný přijímač DVD/DVB-T sencor SDV-8802T který má systém časového nastavení Schedule.
Tento systém časového nastavení umožňuje v určitou dobu zapnout DVB-T na přednastaveném kanále a pak zas přejde do režimu standby.
Bohužel tento přístroj neobsahuje signál jako mají některé přijímače satelitního vysílání "Nahrávání sat" a neumožňuje přímé řízení nahrávaní na videorekordér VHS.
Ptám se tedy, jestli jde nějak vytvořit ovládací signál "Nahrávání sat", který bych poslal do videorekordéru VHS přes SCART a tím nahrávání mohl řídit.
Re: Signál pro řízení záznamu videorekordéru VHS Philips VR6
- sasaopravar
Re: Signál pro řízení záznamu videorekordéru VHS Philips VR6
Banda píše:Velice by mě zajímalo, které typy to umí, protože, jsem zatím neslyšel, že by se přes scart dal takto ovládat videorekordér.
Jojo,je to pravda,nevim sice ktery pin to je a co za signal je treba na něj podat ale snad někdo bude znalejši.
- Přílohy
-
Philips.JPG- (38.43 KiB) Staženo 193 x
Doufám, že se někdo znalý najde, kdo bude vědět, jak ta komunikace probíhá.
>machrfilip: Každopádně, teď to teda děláš tak, že nastavíš videorekordér a zároveň DVB-T? Což musím přiznat, že to po čase omrzí, zvlášť když toho chce člověk nastavit více.
Banda píše:Tak jsem si stáhl manuál a celkem mě to překvapilo.
Doufám, že se někdo znalý najde, kdo bude vědět, jak ta komunikace probíhá.
>machrfilip: Každopádně, teď to teda děláš tak, že nastavíš videorekordér a zároveň DVB-T? Což musím přiznat, že to po čase omrzí, zvlášť když toho chce člověk nastavit více.
Tohle ale bude fungovat jen mezi přístroji stejné značky a to ještě jen některé modely - ty dražší.Vím že Thomson nějakou komunikaci přes scart měl. Pochybuju,že to bude nějakej standart.Každej výrobce na svým písečku.O sencoru pomlčme.
- machrfilip
TV však má časovač ůkolů, který umožnuje nastavení pouze digitálního vysílání TV a rádia.
Budu to tedy řešit tak, že digitální vysílání budu nastavovat na časovači v TV a analogové vysílání v časovači videorekordéru.
Doposud jsem musel nastavovat oba časovače jak na DVBT tak i na videorekordéru. Mělo to však i výhodu, že nahrávání na videorekordér bylo nezávislé na TV . A já mohl sledovat na TV jiný program než ten co se zrovna nahrává.
- machrfilip
V příloze přikládám návod a kódyvýrobců pro dálkové ovládání Philips.
- Přílohy
-
dálkové ovládání videorekordéru Philips VR600A.JPG- (250.35 KiB) Staženo 133 x
- machrfilip
Signál TV/VCR na scartu
Na tento signál reagují některé televize, takže stačí zapnout video a obraz se objeví, aniž by bylo potřeba cokoliv přepínat.
Podobně na něj reagují některá videa (třeba jako to moje). Takže stačí načasovat set-top-*box a video přepnout do režimu sat a kdykoliv se na daném pinu objeví jednička, spustí se nahrávání.
Jakýsi náznak je tady http://www.tydyt.cz/kabely/index.htm měl sem někde i popis (včetně napěťových úrovní), ale ten je kdovíkde.