Musí to být levný a "děckámvzdorný". Nějaký nápady mám, ale tady určitě padne něco chytřejšího...
Svítící kameny
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Svítící kameny
Musí to být levný a "děckámvzdorný". Nějaký nápady mám, ale tady určitě padne něco chytřejšího...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Re: Svítící kameny
ZdenekHQ píše:Musí to být levný a "děckámvzdorný". Nějaký nápady mám, ale tady určitě padne něco chytřejšího...
Když děláš do těch detektorů, tak do jednoho šutru dej detektor zlata a kus stříbra, do druhého detektor stříbra a kus železa a do třetího detektor železa a kus zlata. Bude to levné a jednoduché.
A kutilmile - nelituju tě
Nestačil.Předpokládám,že podmínkou je přítomnost všech trí kamenů pro rozsvícení.vombat píše:Škoda, že máš podmínku půl metru, jinak by stačil magnet a jazýčkový kontakt.
Já bych to řešil jako kmitavý obvod,kterého vazba by byla tvořena všemi třemi kameny.Tři vysílače,které by přijímaly na jednom kmitočtu a vysílaly na jiném s tím,že poslední by vysílal na kmitočtu,kterou by první přijímal.Až by se vytvořila oscilační vazba,při vzájemném přiblížení,,která by se namodulovala na nosné kmitočty,tak by stačilo demodulovat.Pak už je to jasné.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Do každé krabky po jednom kusu.
Vysílače naladit na kraj, konec a střed pásma aby se vzájemě neovlivňovaly.
Aha, ona je podmínka že musí svítit až když jsou pohromadě všechny tři?
Tak do každýho kamenu dát dva laděné VF indikátory a výstup z nich připojit na AND hradlo
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
O plynulej náběh se postará elyt a rušení.
Howgh.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
(Musel jsem a za trest, že jsem nechodil do praktika, kde se učilo letovat - doktorand, co mikropájku nejspíš v životě nedržel pořádně v rucel učil studentíky celý semestr pájet... Však jsem mu to taky při zápočtu řekl, že letovat patici na IO nastojato na univerzální desku je blbost, že je lepší jí ohnout vývody naplocho.)