Samsung HDD rekordér DVD-HR733
Moderátor: Moderátoři
Samsung HDD rekordér DVD-HR733
Mam Samsung HDD rekordér DVD-HR733 a jednoduse receno, nejde zapnout. Po pripojeni do site vetsinou DVD vubec nenaskoci, obcas se vsak podari DVD nahodit a funguje. Po jeho vypnuti opet nasleduji problemy se spustenim. Tipuji problem ve zdroji, ale pak nerozumim tomu, ze obcas DVD nastartuje a v podstate funguje jak ma... Na prvni pohled zdrojova deska vypada v pohode, zadne vypoukle elektrolyty, ci ohorele odpory.
Prosim, poradte, co s tim... Je mi lito jeste rekorder vyhodit. Verim, ze se s tim da jeste neco udelat. Dekuji predem, zdravi Karlos
- Přílohy
-
IMG_0692.JPG- (280.65 KiB) Staženo 173 x
Re: Samsung HDD rekordér DVD-HR733
jen poradím změř napětí na obou konektorech (hodnoty napětí budou napsány bud u konektoru přímo anebo když ne tak v servisním manuálu jsou).jeslti máš osciloskop tak se ještě podívej na zvlnění těch napětí.přeju ti hodně zdaru.
a možná i z tvého popisu bych hledal studeňáky.
ten můj rekordér u toho jen je slyšet mírné syčení ve zdroji ale neudělá vůbec nic.asi je někde přetížená nějaká větev ale zatim jsem na nic nepřišel
Re: Samsung HDD rekordér DVD-HR733
Netvrdim vsak, ze tvoju zavadu nemoze sposobovat aj nejaky polovodic.
tak se mi to HDD-DVD podarilo rozchodit. Vymenil jsem uplne vsechny elektrolyty ve zdroji za cca. 80Kč. Nejdrive jsem je vymenil na primaru, ale nestacilo to, tak jsem stejne poresil i sekundar.
Pridam jeste par poznatku /spise pro ty, kteri maji nebo budou mit stejny problem/. Po zmereni napeti na obou konektorech bez zatizeneho zdroje slapalo pouze 33V, 12V a 3,3V, kde melo byt 5V bylo jen 3,6V. Po zatizeni zdroje nefachčilo az na tech 33V vubec nic.
Dekuji vsem borcum, kteri poradili, zdravi Karlos