Tema na bc pracu.

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Atlan

Tema na bc pracu.

#1 Příspěvek od Atlan »

Tam to tu i ked neviem ako to skonci.

Nemate niekto napad na temu bc prace z oblasti telekomunikacnej techniky.
Mozno ze niekto ma nejaku dobru myslienku zaujimavu.....
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Jak donutit telekomunikačního operátora k poskytování opravdu jen těch služeb, které jsou k něčemu užitečné a zamezit mu vnucovat lidem 3,14čoviny.....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Atlan

#3 Příspěvek od Atlan »

to skor sa obratit na ekonomicku fakultu :D
Zmije

#4 Příspěvek od Zmije »

Kolem telekomunikaci by se našlo spousta témat, já jsem se třeba pokoušel ubastlit jednoduchou vidlici s OZ, chtěl sem si udělat jednoduchou dig. ústřednu, ale skončil sem už na tom oddělení směrů (2drát - 4drát), snažil jsem se přemluvit doktoranda, aby vypsal analogovou ústřednu, tu už sem měl skoro hotovou, ale dnes se prý dráty nenosí, prý kdyby to alespoň bylo s radiovými moduly 433MHz (dobrej vtip, vzhledem k rychlosti přenosu), tak sem nakonec skončil u VF. Docela dobrý by mohl být rozmítaný generátor s YIG oscilátorem. Dost často si lidi nechávaj vypsat různé automatizace s uP, případně spínané zdroje, nabíječky atd..
Atlan

#5 Příspěvek od Atlan »

To neviem ci by mi preslo spinany zdroj...to nejako nema vela spolocneho s tele.... ale dik aspon za nieco.
Nikto iny uz nic nema ? ....
Zmije

#6 Příspěvek od Zmije »

I telekomunikační zařízení potřebují napájení, co sem zaslechl, tak lidi, co mají u O2 na starosti ústředny zároveň obhospodařují i zdroje vč. diesel-agregátů a baterií. Hlavně si nedělej iluze že za dva semestry navrhneš kdovíjaké zařízení, myslím, že i návrh a oživení spínaného zdroje je makačka, obzvlášť, když to člověk dělá poprvé.
Cust

#7 Příspěvek od Cust »

A co takhle řízení směrování dat v ústřednách centralizovaně? Mohlo by to vycházet z teorie grafů (optimalizace toků a hledání nejkratších cest). Nakonec by jsi na to nasadil nějaký samoučící nebo adaptivní algoritmus. Ten by jsi samozřejmě nastavoval s využitím genetických algoritmů.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“